BOSANAC OTIŠAO U HRVATSKU NA MORE, PA DOŽIVIO ŠOK: Kad čujete koliko je platio ležaljku IZBEZUMIT ĆETE SE!

Region
BOSANAC OTIŠAO U HRVATSKU NA MORE, PA DOŽIVIO ŠOK: Kad čujete koliko je platio ležaljku IZBEZUMIT ĆETE SE!
.

Iznajmljena ležaljka košta 25 kuna (5 KM), ali ako je stavite ispod palme koja pravi sjenu, onda se naplaćuje triput više – 75 kuna (15KM).

Neobična je to situacija koju je navodno doživio gost iz BiH na gradskoj plaži u Trpnju na poluotoku Pelješcu.

Načelnik općine Trpanj Jakša Franković rekao je za Morski.hr kako smatra da se radi o najobičnijoj izmišljotini jer ne vjeruje da je takvo što moguće.

- Gotovo da je nemoguće, jer je općinsko vijeće za izdavanje koncesijskih odobrenja izdalo dvije koncesije za iznajmljivanje ležaljki. Jednu za „Plavi obrt za morski ribolov“ koji ih ima 36 i tvrtki „Hotel Faraon d.o.o. Trpanj“, koji imaju 20 ležaljki na plaži. Oni iznajmljuju ležaljke, a ne hladovinu i za to su dobili odobrenje. Ako ovo i jest istina, volio bi da se te predstavke pošalju na našu e-mail adresu ili onu Turističke zajednice Trpanj.

plaza-sanjin-strukic-pixell

(foto: Sanjin Strukić/Pixell)

Ako je gost koristio ležaljku trostruko plaćenu iz navedenog razloga, volio bi vidjeti tu fakturu – rekao je Franković, dodajući da je, ako je to doista istina, riječ o nekoj vrsti lošeg marketinškog trika, da tržište kažnjava takve šale, te da je jedan od koncesionara Jakov Begović inače sklon šalama.

Begović kaže da ne vidi ništa sporno te da viša cijena nije zbog hlada, nego zato što ležaljka stoji uz palmu.

grgo-jelavic

(foto: Grgo Jelavić/ Pixell)

– Tu su dvije palme i stolić je stavljen pored njih i to se zove „palmset“. Da je gospodinu iz Bosne koji je naviknut na reklamne suncobrane, iznajmiti suncobran zbog hlada, onda se ne bi uzrujavali zbog toga. Ako žele, oni mogu iznajmiti obične ležaljke, pa leći ispod njih i koristiti sjenu ležaljke – ljut je trpanjski koncesionar na gosta, dodajući da je on sam sve te palme sadio. Poručio je da će palm set ubuduće za goste iz BiH zvati "bukva set". Begović je inače u studenom 2018. godine objavio video opasnog glisiranja blizu obale,prenosi portal 'Večernji.hr'.

 

Ne propustite