TREBAJU VAM DVA JEFTINA SASTOJKA: Uz ovu mješavinu MRAVI ĆE BJEŽATI IZ VAŠE KUĆE!

Sve za dom
TREBAJU VAM DVA JEFTINA SASTOJKA: Uz ovu mješavinu MRAVI ĆE BJEŽATI IZ VAŠE KUĆE!
.

Ako muku mučite sa nepoželjnim gostima u svom domu u vidu mrava, komaraca i ostalih dosadnih insekata, pokušajte da sa njima izađete na kraj koristeći prirodne mešavine.

Različiti mirisi, a posebno kombinacije nekoliko njih, lako i efikasno odbijaju invaziju insekata, pa ako ne želite da bacate novac na različite preparate, isprobajte ovaj jeftin domaći trik.

Sve što vam je potrebno jeste obično bijelo sirće, koje je i inače poznato kao jedan od najdragocjenijih sastojaka u domaćinstvu. U bočicu sa raspršivačem sipajte sirće i vodu u odnosu 1:1, dobro promućkajte, pa nanesite po okvirima prozora i vrata svuda u kući, prenosi sajt "Apartment Therapy".

Ova smjesa može da posluži i u druge svrhe - na primer sjajno otklanja fleke i prljavštinu sa stakla, pa je iskoristite i za pranje prozora i brisanje ogledala.

sirce

Ako se pribojavate da će vam se kuća osećati na sirće, ne brigajte - postoji varijanta ove smjese, ali sa dodatkom eteričnog ulja. U boci sa raspršivačem pomešajte pola šoljice alkoh,olnog sirćeta, 20 kapi eteričnog ulja od nane i šoljicu i po vode. Promućkajte i isprskajte okvire prozora i vrata.

Mravi ne podnose ni miris cimeta, pa pospite malo cimeta tamo gde se inače skupljaju. Isto djeluje i limun - dovoljno je da sok ovog citrusa iscijedite na kritične tačke.

stapici-cimeta-1-580x290

Cimet ne vole ni moljci, pa u ormart stavite nekoliko štapića ovog začina u platnenoj vrećici.

Protiv mrava može da vam pomogne i prirodni sprej od kog momentalno beže. Pomiješajte vodu, malo tečnog sapuna i nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande, pa u to dodajte malo izmrvljenog lovora ili nane. Promućkajte i smjesu nanesite na mjesta na kom se skupljaju mravi.

Ne propustite