ŽENE ODUŠEVLJENE ČUDESNOM BILJKOM: Povećava grudi, a topi kilograme

Praktična žena
ŽENE ODUŠEVLJENE ČUDESNOM BILJKOM: Povećava grudi, a topi kilograme
.

Piskavica pomaže u obnovi cjelokupnog organizma. Pored čudotvornog dejstva, koje ima na povećanje grudi, koristi se za jačanje seksualne moći kod muškarca, ali i kao odlično sredstvo za mršavljenje.

Odlična je za probavu, masnoću u krvi i poboljšava cirkulaciju, što znači i da ubrzava metabolizam. Zato je veoma dobra za sve one koji žele da skinu kilograme. Može se koristiti u nekoliko različitih oblika – kao čaj, prah i laksativ.

Čaj

Dvije kašike sjemenki stavite u 2 dl hladne vode. Zakuhajte, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno miješanje pa procijedite. Pijte polako i malim gutljajima.

piskavica8

Prah

Sjeme možete kuvati u kašu ili samljeti u prah (samljeveno u prah je djelotvornije). Uzimajte pola kašičice dva puta dnevno za poboljšanje probave.

Kašiku svježe samljevenih sjemenki piskavice pijte s vodom tri puta dnevno prije jela za jačanje organizma u cijelosti.

piskavica-2 

Laksativ

U svrhu laksativa, pola do jedne male kašičice svježe samljevenih sjemenki razmutite u 2,5 dl vode i pijte jednom do tri put dnevno.

Ova jednogodišnja biljka pripada rodu djeteline i dostiže visinu od 30 do 40 cm. Cvijeta u junu i julu, plod daje u avgustu, a može da se pronađe na suvim proplancima. Ima veoma jak miris, pa se njeno sjeme uzima uz marmeladu, pekmez, voćni sok ili med.

Nekada su ljekovita svojstva piskavice bila i te kako poznata ljudima, od starog Egipta do stare Grčke, pa je čak i prorok Muhamed za nju rekao – Da znate vrijednost ove biljke, plaćali biste njenu težinu u zlatu.

piskavica1

Ne propustite