SVI SU SE PITALI ZAŠTO SE NOVAK ČUDNO PONAŠAO I ZAŠTO NIJE SLAVIO POBJEDU: Sada je isplivala istina, svi su bijesni, EVO ŠTA SE DESILO NA MEČU!

Kiosk
SVI SU SE PITALI ZAŠTO SE NOVAK ČUDNO PONAŠAO I ZAŠTO NIJE SLAVIO POBJEDU: Sada je isplivala istina, svi su bijesni, EVO ŠTA SE DESILO NA MEČU!
.

"Ne izgleda mi mi ovo dobro. Sad sam već malo zabrinut. Volio bih kada bi Novak pokazao neku emociju", zabrinuto je govorio komentator srpskog Sportkluba Nebojša Višković dok je Đoković u finalu Wimbledona gubio četvrti set od Rogera Federera. 

Ni oni najvjerniji navijači srpskog tenisača nisu se mogli sjetiti kada su vidjeli finalni meč u kojem je pokazao manje emocija. Tek je jednom iživciran sucima i publikom kroz zube procijedio "j*bo vam pas mater" i jednom reketom lupio po stolcu. Nije to bio ni sjena onog Novaka koji je znao urlati na terenu i provocirati publiku. Izgledalo je kao da je prihvatio činjenicu da će cijeli stadion navijati protiv njega. 

novak

Nakon meča otkriveno je da je sve bio dio taktike.

"Obećao sam si da ću ostati smiren na terenu jer sam znao kakva će atmosfera biti. Obećao da neću izgubiti koncentraciju zbog svega što se događalo oko mene. Naravno, Roger je igrao dobro, ali ja sam već sve te scenarije imao zamišljene u glavi, sve sam vizualizirao", rekao je Novak nakon meča. 

Još u polufinalu Novak je britanskoj publici zamjerio navijanje za Španjolca Roberta Bautistu-Aguta. U finalu protiv rekordera Wimbledona znao je da će imati podršku tek nekoliko navijača na središnjem terenu.

"'Jedino što možete u tim trenucima je ignorirati to što se događa oko vas, to što čujete. To je vrlo teško, ali nemate drugog izbora. Kad bi oni vikali 'Roger', ja bih čuo 'Novak'. Znam da zvuči luckasto, ali volim to raditi. Time pokušavam sam sebe uvjeriti da je to ono što viču. Teško je to ignorirati. Atmosfera je strašna, buka je nevjerojatna, pogotovo u trenucima kad se meč lomi. Publika je tad na nogama. Naravno, ako je na vašoj strani većina gledatelja, onda vam to daje motivaciju, snagu i energiju. Kad sve to nemate, onda snagu morate pronaći u sebi. Valjda je to tako."

novakig2

Foto: Instagram

Britanski Daily Star otkrio je da su svi u Đokovićevom stručnom stožeru bili bijesni na publiku.

"Osjećali su da je on zaslužio više poštovanja kao natjecatelj. Ono što je njemu napravljeno, ne događa se ostalim najboljim tenisačima", pišu Britanci. 

Telegraf: Prvi Novakov odgovor nekulturnoj publici

Na kraju, Đoković pobjedu nije proslavio. Mirno je došetao do mreže, pružio ruku suparniku i sucu i hladno pozdravio publiku. Nije bilo onih njegovih karakterističnih zagrljaja i slanja srca gledateljima. 

"Nole, ne šalji ljubav onima koji te ne vole", naslov je srpskog Telegrafa koji je ponosan kako se Đoković snašao u takvim uvjetima. 

"Novak nema tretman kakav zaslužuje najbolji tenisač svijeta, ali je barem konačno odlučio uzvratiti publici istom mjerom, prvi put poslije 16. Grand Slam titule i neuspješnih pokušaja promjene ponašanje publike."

(Novi.ba/Index.hr)

Ne propustite