OLUJA SE PRIBLIŽAVA OVIM GRADOVIMA, A BEZ STRUJE SKORO 30.000 DOMAĆINSTAVA

Svijet
OLUJA SE PRIBLIŽAVA OVIM GRADOVIMA, A BEZ STRUJE SKORO 30.000 DOMAĆINSTAVA
.

Tropska oluja Barry nastavila je da se kreće prema Louisiani, a prognostičari predviđaju da će se pretvoriti u uragan. 

Prema navodima Entergy Louisiana više od 29.000 potrošača u subotu ujutru oko dva sata ostalo je bez električne energije. 

uragan1

Najveći problemi su zabilježeni u okruzima Jefferson, Lafourche, Assumption i Terrebone, koji se nalaze na jugu američke države Louisiana. 

Zastoji u snabdijevanju električnom energijom podudarili su se s upozorenjima na tornada izdatim od strane Nacionalne meteorološke službe za tri okruga koja graniče sa Jeffersonom na zapadu, blizu New Orleansa. 

Upozorenja su istekla u 2.15 sati, nakon što je oluja izašla iz tog područja, javlja Anadolija. Nacionalni centar za uragane objavio je savjete za subotu u kojima kaže da je Barry bio oko 115 kilometara južno od Morgan Cityja, blizu mjesta gdje se očekuje da će se spustiti na kopno u jutarnjim satima. 

uragan

Prema savjetima, očekuje se da da će se oluja kretati na sjever kroz dolinu Mississippija do nedjelje uvečer, ali i da će postepeno slabiti kako se bude kretala prema unutrašnjosti sa jugo-centralne obale. 

Rubovi oluje već su se počeli spuštati na Louisianu, donijevši obilnu kišu zbog koje su neki priobalni putevi pod vodom. 

Ne propustite