Ratni zločinac Ratko Mladić prebačen u bolnicu

Aktuelno
Ratni zločinac Ratko Mladić prebačen u bolnicu
Haški osuđenik Ratko Mladić prebačen je iz zatvorske jedinice u haškom pritvoru u bolnicu, gdje će mu zbog pogoršane zdravstvene situacije biti urađeni specijalistički pregledi, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

Haški osuđenik Ratko Mladić prebačen je iz zatvorske jedinice u haškom pritvoru u bolnicu, gdje će mu zbog pogoršane zdravstvene situacije biti urađeni specijalistički pregledi, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić, piše "Srna".

On je naveo da je Mladić imao tegobe, te da jučer prevezen u bolnicu, a porodica od jutros očekuje da im jave kakvo mu je stanje. 

"On komunicira. Mojoj majci su neformalno rekli da nije ništa strašno, ali da će ga zadržati radi pregleda. Još nemamo nikakav izvještaj šta se dešava", kaže Darko Mladić. 

Haški tribunal je 22. novembra 2017. godine osudio bivšeg generala Vojske RS Mladića na doživotnu kaznu zatvora za srebrenički genocid, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce. Njegova odbrana je uložila žalbu.

Ne propustite