HITAN SASTANAK U REDOVIMA STRANKE ANGELE MERKEL, NJEMAČKU TRESE MISTERIOZNA BOLEST KANCELARKE: Evo kakvu su odluku donijeli!

Svijet
HITAN SASTANAK U REDOVIMA STRANKE ANGELE MERKEL, NJEMAČKU TRESE MISTERIOZNA BOLEST KANCELARKE: Evo kakvu su odluku donijeli!
.

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je po treći put viđena kako se trese, a jučer je kršeći protokol sjedila tokom svečane ceremonije sa premijerom Danske u Berlinu danas.

Zbog zdravstvenog stanje nemačke kancelarke Angele Merkel u redovima Hrišćansko-demokratske unije razgovara se o tome da bi ona trebalo da se povuče prije 2021. godine, kažu izvori iz CDU, prenosi Reuters.

merkell

Uprkos tome što Merkelova insistira da se osjeća dobro, unutar CDU se već razgovara o tome kada bi trebalo da "preda štafetu" svojoj nasljednici Anegret Kramp-Karenbauer, prenosi Reuters.

Merkelova je već ranije najavila da se neće kandidovati na izborima nakon isteka trenutnog mandata.

Ona je u decembru prošle godine ustupila mjesto predsednice CDU Kramp-Karenbauerovoj, piše "Tanjug".

Kako kažu izvori, zbog Merkelinog stanja se dovodi u pitanje da li će dogovor između nje i Kramp-Karenbauerove moći da dočeka 2021. godinu.

merkel

Foto: Reuters

Reuters dodaje da Merkelova nema istoriju teških bolesti, ali je pod pritiskom medija da bude otvorenija o svom zdravstvenom stanju.

Ne propustite