Vremenska prognoza za vikend

Bosna i Hercegovina
Vremenska prognoza za vikend
.

Danas se u Bosni i Hercegovini prognozira umjereno od pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26°C, na jugu do 29°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne jugo koje će poslije podne promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu do 27°C.

U nedjelju u Bosni će biti pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom. Sunčanije u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 25 do 29°C.

Ne propustite