ŠOKANTNE TVRDNJE VOJISLAVA ŠEŠELJA: Kristijan Golubović palio džamije po nalogu vrha Srbije!

Aktuelno
ŠOKANTNE TVRDNJE VOJISLAVA ŠEŠELJA: Kristijan Golubović palio džamije po nalogu vrha Srbije!
.

Kristijan Golubović je zapalio bajrakli džamiju u martu 2004. godine, tokom demonstracija u Beogfradu, tvrdi Vojislav Šešelj, lider radikala, objašnjavajući da je ovaj to učinio po nalogu Demokratske stranke Srbije (DSS), na čijem je čelu tada bio premijer Srbije Vojislav Koštunica.
- Golubović je radio pod dirigentskom palicom Aleksandra Nikitovića, tadašnjeg šefa kabineta Vojislava Koštunice. Sledbenici Vojislava Koštunice, predvođeni Kristijanom, napali su i zapalili džamiju - ispričao je Šešelj.

vojislav-seselj


O Kristijanovoj ulozi svojevremeno je govorio i bivši beogradski muftija Muhamed Jusufspahić, koji je prije dvije godine, na godišnjicu paljenja napisao:

- Nije Kimi palio, već Kristijan.

Tada je muftija odbio dodatno da pojasni da li je mislio na Kristijana Golubovića, mada je bilo očigledno na koga je aludirao.

es

O povezanosti Koštuničinog DSS sa paljenjem džamije spekulisalo se i zbog uloge ministra policije Dragana Jočića, bliskog Koštuničinog saradnika i funkcionera DSS-a. Tako postoje audio-snimci na kojima Jočić zabranjuje upotrebu sile i odbija da izda naredbu za angažovanje Žandarmerije.

Podsjetimo, beogradska Bajrakli džamija zapoaljena je u noći između 17. i 18. marta 2004. godine, u demonstracijama koje su u Beogradu izbile zbog nasilja nad Srbima na Kosovu.
Tada je provaljeno u dvorište, razbijeni su prozori i zapaljena zgrada. U neredima, prema objavljenim podacima, do temelja je izgorjela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga, a iz džamije je ukradeno 50.000 evra. Povrijeđeno je deset policajaca u sukobima sa demonstrantima.

Prije pet godina, Apelacioni sud doneo je konačnu presudu u procesu koji je nazivan suđenje za paljenje džamije, mada se u stvari sudilo zbog kamenovanja policajaca koji su obezbjeđivali Bajrakli džamiju. Tada su donijete tri osuđujuće presude, ali za samo paljenje, praktično, niko nikada nije osuđen.

Ne propustite