Kako je KUKAVICA DRAGAN ČOVIĆ pobjegao pred radnicima Aluminijuma i novinarima ?!

Aktuelno
Kako je KUKAVICA DRAGAN ČOVIĆ pobjegao pred radnicima Aluminijuma i novinarima ?!
.
 
U prostorijama mostarskog Aluminija završen je sastanak predstavnika radnika, Nadzornog odbora, Uprave društva, dioničara i lidera HDZ-a Dragana Čovića. 
aluminij-tvornica-mostar
 
 
Rezultat razgovora je kako je "situacija obećavajuća i da ima nade". Predsjednik Nadzornog odbora Zdenko Klepić u izjavi za hrvatsku televiziju Nova kazao da se razgovaralo o spašavanju Aluminija, nastavku i očuvanju radnih mjesta te nastavku poslovanja. 
 
- Pokušat ćemo voditi brigu i zbrinuti radnike jer su svi ostali bez radnih mjesta gašenjem struje u fabrici. Cilj je što je moguće prije pokretanje proizvodnje. Ne razmišljamo o stečaju - rekao je Klepić. 
 
On za krivca ne smatra Dragana Čovića, već naprotiv. 
 
- Ako gledamo pomoć koju je pružila Vlada Republike Hrvatske preko Čovića i Plenkovića, njima ide zahvala za sve što su učinili. Znate kakva je politika u BiH, a hrvatska politika u manjina. Ali svi smo krivi jer nismo uspjeli osigurati nastavak poslovanja. Slika je obećavajuća i nadanja postoje za sve uposlenike - smatra Klepić. 
 
S druge strane Romeo Biokšić, predsjednik Sindikata radnika Aluminija, je rekao da krivaca za ovu situaciju ima mnogo. 
 
Ni on nije želio kazati da je veliki krivac lider HDZ-a, iako su radnici danas ispred zgrade uzvikivali "Dragane lopove". 
radnici
 
- Bili smo kod Čovića, on nas je saslušao i iznio svoje prijedloge. Izašli smo sa zaključkom, a prvo je zbrinjavanje radnika, ali i postepeno vraćanje proizvodnje u neke okvire. Isključujemo proceduru stečaja. Vjerujem da će se postepeno radnici vratiti na posao, ali ne mogu reći u kojem broju - smatra Biokšić. 
 
Za najveće krivce Biokšić smatra Vladu FBIH jer su, kako kaže, oni najveći pojedinačni vlasnici Aluminija. 
 
- Kriva je politika, krivi su vlasnici. Svi su krivi osim radnika. Nama je svako kriv - dodao je. 
 
Dragan Čović je bez izjave i drugi put danas napustio zgradu uprave Aluminija te je ostao bez komentara na kolaps najveće hercegovačke kompanije, piše Klix. 
 
Uprkos izjavama predsjednika sindikata, mnogi radnici mostarske kompanije upravo u Čoviću vide glavnog krivca što je manifestirano uvredama i dobacivanjem prilikom njegovog ulaska u centralu HDZ-a, ali i izlaska iz iste, u Mostaru gdje se sastao s predstavnicima sindikata.
 
Scene koje je danas proživio predsjednik najjače stranke bh. Hrvata prve su u njegovoj političkoj karijeri, tako da ne čudi da je pored novinara ispred Aluminija projurio u svom džipu. 

Ne propustite