Haradinaj: Svijet ne smije da šuti o bilo kom genocidu

Aktuelno
Haradinaj: Svijet ne smije da šuti o bilo kom genocidu
.

Premijer Republike Kosovo Ramuš Haradinaj je povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici, primio političke predstavnike bošnjačke zajednice na Kosovu, ministra regionalnog razvoja Rasima Demirija, poslanicu Skupštine Kosova Dudu Balje i bivšeg poslanika Džezaira Muratija.

Premijer Haradinaj je tom prilikom, u ime naroda Kosova, izrazio svoje poštovanje prema žrtvama srebreničkog genocida, naglašavajući da će albanski narod uvek dijeliti bol s bošnjačkim narodom.

"I na Kosovu je bilo veoma teških masakara počinjenih od strane Miloševićevog divljeg režima, za koje još uvijek osjećamo veliku bol", rekao je Haradinaj, saopšteno je iz Vlade Kosova.

On je dodao da “masakr u Srebrenici i drugi masovni masakri na Balkanu, ostaju neizbrisive mrlje na savjesti čovječanstva, dok ne dođe do pravde koja nedostaje”.

Premijer Haradinaj je, također, naglasio da svijet nikada ne smije da šuti o bilo kom genocidu, a čije su žrtve bili i kosovski i bošnjački narodi.

Sa svoje strane, ministar Demiri, poslanica Balje i bivši poslanik Murati zahvalili su se premijeru Haradinaju na njegovom kontinuiranom poštovanju bošnjačke zajednice i što suosjeća sa bolom za žrtvama Srebrenice, najvećeg masakra u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, javlja Anadolija.

Ne propustite