SNAŽNA OLUJA RUŠILA SVE PRED SOBOM, PADAO GRAD VELIČINE NARANDŽE: Ima povrijeđenih, među njima i trudnica, snimci užasa obišli svijet! (VIDEO)

Svijet
SNAŽNA OLUJA RUŠILA SVE PRED SOBOM, PADAO GRAD VELIČINE NARANDŽE: Ima povrijeđenih, među njima i trudnica, snimci užasa obišli svijet! (VIDEO)
.

Najmanje 18 osoba je povrijeđeno, među kojima i jedna trudnica, u nevremenu praćenom gradom veličine pomorandže, koje je danas zahvatilo italijanski grad Peskaru.

Povrijeđeni su odvezeni u gradsku bolnicu, a trudnica je zadobila povrede na licu i glavi.

U nevremenu su pali i 200-godišnji borovi u blizini Ravene, a poplavljeni su i dijelovi Romanje, Maršea i Abruca.

Nakon oluje u Peskari, ulice u gradu su pretvorene u rijeke na nekoliko lokacija. U centru je bilo čak 10 centimetara vode.

U brdima iznad grada napukao je put, a gradonačelnik Karlo Masci poslao je hitnu službu na mjesto dogadaja.

Prema prognozi Akuvedera, novo nevreme sprema se u južnoj i jugoistočnoj Evropi. Jaki pljuskovi i oluja očekuju se u noći između srijede i četvrtka.

Olujno nevrijeme koje je u prethodna dva dana protutnjalo Španijom i Italijom izazvavši nezapamćene poplave, u sredu se seli u susjedne zemlje.

Oluja će se iz centralne Italije približiti južnom dijelu Balkana.

"Posebno sam zabrinut zbog obilnih padavina, budući da one mogu izazvati nove poplave i klizišta u Italji", izjavio je meteorolog Tajler Rouz.

Oluje u centralnom dijelu Italije, takođe, mogu dovesti do jakih vjetrova i grada, što može stvoriti probleme i na putevima.

Nevrijeme praćeno grmljavinama predviđa se u južnoj Srbiji za sredu popodne i tokom večeri, a odatle će se nakon toga proširiti na Sjevernu Makedoniju, Grčku i Bugarsku.

Tako će i Balkanskom poluostrvu prijetiti rizik od poplava i snažnih vjetrova, ali i grada.4

 

Ne propustite