SARAJEVO

Otkazana sjednica Vijeća ministara BiH

Objavljeno:10.07.2019 - 11:20
A A A Times Arial

Za danas najavljena 175. sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine prolongirana za utorak 23.7.2019. godine, saopćeno je danas neposredno pred najavljeni početak sjednice.

Podsjetimo, VM BiH je danas trebalo da razmatra Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period juli – septembar 2019. godine. 

Na sjednici bi trebali biti razmatrani i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH. 

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH kao i Prijedlog odluke o prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autocesta/brza cesta Sarajevo – Beograd – Sarajevo kao i Informacije o aktivnostima koje se poduzimaju na projektu „Izgradnja autoceste / brze ceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo“.

Trebao je biti razmatran i Prijedlog pisma podrške za Projekt izgradnje Bloka 7 u Termoelektrani „Tuzla“.

Ministri bi trebali razmatrati i Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata te Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za maj 2019. godine, kao i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, kao i Prijedloga akcionog plana za izvršenje presuda Evropskog suda za ljudska prava u predmetima „Zornić protiv BiH“, „Sejdić i Finci protiv BiH“ i „Pilav protiv BiH“.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia