SEDAM DANA SE UMIVALA KISELOM VODOM: Kad je vidjela rezultat BILA JE ODUŠEVLJENA i vi ćete probati isto!

Praktična žena
SEDAM DANA SE UMIVALA KISELOM VODOM: Kad je vidjela rezultat BILA JE ODUŠEVLJENA i vi ćete probati isto!
.

Sedam dana je ujutru i uvečer umjesto vode iz česte koristila mineralnu vodu dok se umivala, a evo šta joj je ovaj eksperiment donio!

Novi trend koji nam dolazi iz daleke Azije, zaludio je svijet. On podrazumijeva da se svaki dan umivate ne običnom, već mineralnom vodom. Korana Marović sa portala Miss7 odlučila je da što prije isproba ovaj trend, a mi vam prenosimo njeno iskustvo:

kiselaa

"Zdravo, ja sam Korana i ako još uvijek ne znate - spremna sam da isprobam baš sve što mi obećava ljepšu kožu. Pa tako i umivanje mineralnom vodom!

Šalu na stranu, mineralna voda nije samo još jedan moj hir u maniru puževe sluzi ili dermaplaninga, već najnoviji bjuti hit koji nam dolazi iz, očekivano, Koreje i Japana. Jedva sam završila čitanje članka, a već sam bila na putu do lokalne prodavnice kako bih zgrabila litar mineralne. U moru mineralnih odlučila sam se za najskuplju - jer za mene "samo najbolje".

mineral-water-1200

Umivanje vodom iz slavine je izgleda "lanjski snijeg", jer sada svakodnevno čitamo kako isušuje kožu, ali kakav u stvari benefit donosi mineralna? Vjerovali ili ne, u Koreji i Japanu već godinama možete da koristite tonike i maske s mineralnom vodom, ali ako ti takvi proizvodi nisu pri ruci, tvrde da jednako dobro možete da prođete s najobičnijom činijicom punom mineralne kojom ćete se umiti.

mineralna-voda-810x538

Mineralna voda je blago kisela i ima pH 5,5 koji je ujedno i pH naše kože. S druge strane, voda iz slavine ima pH oko 7, što znači da može da poremeti spoljni sloj kože i dovesti do sušenja i iritacije. Mineralna voda se ujedno ponaša kao vazodilatator, što znači da može poboljšati zalihe krvi u koži, čime ona postaje ljepša, čistija i rumenija. Navodno se promjene vide već za nekoliko dana, pa mi se period od sedam dana činio sasvim prikladnim za testiranje.

voda

S mineralnom vodom sam se umivala i skidala šminku, ujutro i uvečer. Uz nju sam koristila gelove za čišćenje lica koje koristim i inače, a moram priznati da sam već poslije prvog pranja osjetila znatnu razliku. Koža mi je na dodir bila neopisivo meka i proizvodi su se na nju prelijepo nanosili. Što sam duže koristila mineralnu vodu, koža je poslije pranja bila sve mekša, ali zato sam s vremenom primijetila kako suhi dijelovi lica postaju još suhlji, ali i da pomalo isušuje akne.

6c652560f3730b94e9f37b176f6e9dade791a1c5

Iako mi je cijeli proces zamoran jer duže traje, ne mogu da poreknem da se cijeli eksperiment nije isplatio! Blago isušivanje određenih dijelova lica zahtijevao je samo bogatiju njegu kože, što mi se nije činilo kao problem s obzirom na to da mi je koža izgledala zdravije. Moja koža je mješovita - masna na T zoni, suha na obrazima pa nisam kiselost mineralne osjećala kao nešto pretjerano iritabilno, ali ako imate suhu kožu pranje s mineralnom vodom možete da radite samo nekoliko puta sedmično dok vam se koža ne privikne.

mineralna-voda-pixabay

Osim što sam jasno vidjela pozitivnu promjenu na licu, flaša mineralne vode traje iznenađujuće dugo, pa nije ni toliko veliki trošak, a i ujutro me je umivanje neobično brzo razbudilo - pa eto, dajem vam i više od jednog dobrog razloga da ovaj pomalo luckasti trend isprobate i sami."

(Novi.ba/Miss7)

ZANOSNA MANEKENKA JE U VEZI SA 22 GODINE STARIJIM GLUMCEM: A ovom fotografijom je preznojila sve muškarce!

 

Ne propustite