Musemić: Nisam zadovoljan rezultatom / Lennon: Imamo još jednu utakmicu

Sport
Musemić: Nisam zadovoljan rezultatom / Lennon: Imamo još jednu utakmicu
.

Trener Sarajeva Husref Musemić i menadžer Celtica Neil Lennon komentarisali su večerašnju utakmicu u kojoj je Sarajevo izgubilo 3:1 u 1. pretkolu Lige prvaka, javlja Anadolija.

Musemić je izjavio da uprkos porazu može biti zadovoljan igrom svoga tima.

"Rezultatom nisam zadovoljan, ali sam zadovoljan igrom i zalaganjem mojih igrača, pogotovo u prvom poluvremenu. Onog trenutka kad smo pali fizički sve je izgledalo drugačije, pala nam je koncentracija, ali mislim da smo se prvo poluvrijeme kvalitetno suprostavili sjajnoj ekipi, koja nam osim jednog šuta iz kojeg smo primili gol, nije napravila ništa. Šta bi bilo da se to nije desilo, to je pitanje, ali nemam zamjerke i ne mogu biti nezadovoljan jer je protivnik kvalitetan", kazao je Musemić novinarima nakon meča.

Istakao je da je njegova ekipa još uvijek u pripremnom periodu, dodajući kako ne može biti nezadovoljan igrom svojih igrača.

"Nismo u takmičarskoj formi, kao ni Celtic, pa ne mogu znati da li je ovo naš maksimum. Nisam nezadovoljan onim što su igrači pokazali, a ja sam i ranije rekao, Celtic je ekipa koja svaku grešku kažnjava i to se i vidjelo večeras", rekao je Musemić.

Dodao je da bi bio zadovoljan ako bi njegov tim u revanšu ponovio igru iz prvog poluvremena.

"U uzvratu očekujemo da pokušamo odigrati na nivou prvog poluvremena i da na raspolaganju imamo još neke igrače. Nakon toga, počinje naše prvenstvo, očekuje nas puno utakmica u kratkom periodu. Što se tiče pouka, onda je jasno da protiv ovakve ekipe morate biti bolje fizički spremni", rekao je Musemić.

Lennon je kazao da je prezadovoljan igrom i ostvarenim rezultatom svoga tima.

"Oduševljen sam rezultatom i načinom na koji smo odigrali. Kontrolisali smo utakmicu iako su ovakvi mečevi nekada teški za igrati. Sarajevo je taktički odigralo veoma dobro. Znali smo da nam prijeti opasnost iz prekida i to se i ispostavilo. Ipak, nakon što smo izjednačili uspostavili smo kontrolu na utakmici", rekao je Lennon.

Istakao je kako je njegova ekipa u drugom poluvremenu dosta ubrzala igru i iskoristila ukazane prilike.

"Teren je bio težak za igrati. Dali smo tri gola u gostima i to je ono što nas treba radovati. Imamo još jednu utakmicu da završimo posao. Na Celtic Parku trebamo odigrati isto ovako i rezultat neće izostati", kazao je Lennon.

Uzvratni susret na Celtic Parku u Glasgovu igra se 17. jula s početkom u 20:45 sati.

Ne propustite