Sarajevo na Koševu poraženo od Celtica sa 3:1

Fudbal
Sarajevo na Koševu poraženo od Celtica sa 3:1
.

Fudbaleri škotskog prvaka Celtica savladali su večeras bosanskohercegovačkog šampiona Sarajevo u prvom meču prvog pretkola Lige prvaka. Konačan rezultat bio 1:3 za goste.

Bila je to dobra utakmica na teškom i kišom natopljenom terenu stadiona Asim Ferhatović Hase. Premda su gosti u glavni grad BiH stigli kao veliki favoriti, domaćin je sjajno ušao u meč te nakon nekoliko dobrih šansi poveo u 30. minuti golom Oremuša, a Celtic dolazi do poravnanja četiri minuta kasnije snažnim i preciznim udarcem Johnstona s dvadesetak metara udaljenosti.

U prvom poluvremenu utakmice na Koševu prvak BiH je pokazao da može parirati Škotima. Sarajevo je favorizovanom protivniku prepustilo posjed lopte i nastojalo ugroziti protivnika iz kontranapada, a ta taktika Husrefa Musemića pokazala se učinkovitom. Kako se bližio kraj poluvremena Celtic je pojačavao pritisak prema golu Kovačevića, što je rezultiralo s još nekoliko prilika za gostujući sastav, koje na sreću predstavnika BiH nije uspio realizovati.

U nastavku meča gosti su stigli do preokreta. Pogotkom Edouarda u 51. minuti olakšao je posao slavnom škotskom klubu. Napalo je potom Sarajevo, ali ni Celtic nije bio bezopasan. Pokušaji Bordo sastava uglavnom su bili jalovi dok su gosti bili konkretniji.

Rezultiralo je to još jednim pogotkom u domaćoj mreži. Strijelac je bio Sinclair u 86. minuti.

Bio je to pravi praznik fudbala na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu. Meč je pratilo oko 25.000 gledalaca - mahom pristalica domaćeg sastava. Goste je bodrilo oko 200 najvatrenijih navijača, piše "Fena".

Ne propustite