NE IZLAZITE IZ KUĆA, METEOROLOZI POSLALI UPOZORENJE: Slijedi silovito NEVRIJEME, sve službe su u PRIPRAVNOSTI!

Region
NE IZLAZITE IZ KUĆA, METEOROLOZI POSLALI UPOZORENJE: Slijedi silovito NEVRIJEME, sve službe su u PRIPRAVNOSTI!
.

Na osnovu upozorenja dobijenog od RHMZ-a da je u Beogradu na snazi narandžasti, a u okruženju crveni meteoalarm, komandant Štaba za vandredne situacije gradonačelnik Beograda Zoran Radojić održao je vandrednu sednicu štaba i naložio da se svi resursi stave u maksimalnu pripravnost.

"Zbog najavljanog nevremena koje se očekuje u Beogradu sve komunalne službe su u maksimalnoj pripravnpsti. Prema prognozi RHMZ-a u popodnevnim časovima očekuju se padavine od oko 20 litara po metru kvadratnom u vremenskom periodu od tri sata. Najavljen je olujni vetar i moguća lokalna pojava grada", rekao je Radojičić, javlja Tanjug.

Gradonačelnik dodaje da se građanima u ovakvim situacijama preporučuje dodatna pažnja i oprez, kao i da bez preke potrebe ne kreću na put.

"Apelujem na sve građane da prate upozorenja nadležnih službi, da bez preke potrebe ne kreću na put, a ako se tokom nevremena ipak nađu na njemu da zaustave svoje vozilo na sigurno mesto i na taj način sačekaju da nevreme prođe. Važno je i da tada obrate pažnju na ulegnuća i niske pozicije gde postoji mogućnost da se uslijed obilnih padavina nakupi veća količina vode, te da se trude da izbjegavaju takva mesta", istakao je Radojičić.

thinkstock-ls-nevrijeme

(foto: Thinkstock)

On je dodao da je dao nalog svim subjektima zaštite i spasavanja da sprovedu operativne i preventivne mjere.

Nadležne službe preduzeće i sve odgovarajuće mjere na sanaciji eventualno moguće nastale štete zbog nevremena, saopštio je Beoinfo.

kisa01-epa-larry-w-smith-1000x0

(foto: EPA)

Ne propustite