ŽENE, OVO MORATE PROBATI: Kozmetičarka mi je pokazala ovaj trik, i od tada mi NOKTI više ne pucaju, glatki su i JAKI!

Praktična žena
ŽENE, OVO MORATE PROBATI: Kozmetičarka mi je pokazala ovaj trik, i od tada mi NOKTI više ne pucaju, glatki su i JAKI!
.

Nokti su stalno izloženi, pate od vanjskih napada, klimatskih promjena ili upotrebe hemikalija kojima su izloženi pri obavljanju čišćenja.

Općenito, lomljivi i lomljivi nokti ne predstavljaju zdravstveni problem. Međutim, ruke su u očima svih, pa s toga neki slomljeni nokti mogu biti estetski ružni. Ako vam je to vaš problem, ne brinite jer ćete s ovim metodama koje ćemo vas naučiti moći prirodno i lako ojačati i razvijati nokte, bez pribjegavanja invazivnim tretmanima ili trošenju previše novca.

nokti-zdravi-14

Nokti su nakupina stanica koje su formirane od keratina, radi toga su osjetljivi. To je jedan od razloga zašto su mekani poslije kupanja.

Pucanje noktiju uzrokuje loša prehrana, nebriga, prečeste manikure i korištenje acetona. Suhoća i lomljivost upozoravaju na nedostatak vitamina A,B i C. Takvi nokti su savitljivi, lomljivi. Uz to, ako grizete nokte ili ne hidratizirate ruke, moguće je da će i nokti biti slabi.

Krhki nokti mogu biti znak zdravstvenih problema. Slabi nokti mogu biti prikaz anemije. Ako nokti imaju bijele mrlje, to pokazuje da nedostaje kalcija u tijelu.

S ovih 9 savjeta saznajte kako da ojačate nokte

1. Unos vitamina, i proteina

Najbolji način da se ojačaju nokti je zdrava prehrana i unos tekućine. S obzirom da slabi nokti ukazuju na nedostatak vitamina, počnite jesti namirnice koje su bogate njima . Neke od njih su rajčice, blitva, kikiriki, perad, losos, jaja, i rakovi.

2. Maslinovo ulje, bjelanjak i limunov sok

maslinovo-ulje

Ovi sastojci pomažu ojačati nokte i spriječiti listanje. Kako bi pripremili smjesu, pomiješajte 3 žlice +ulja i 1 žlicu soka od limuna s bjelanjkom. Stavite nokte u tekućinu 10-15 minuta i isperite mlakom vodom. Ovaj tretman možete raditi svaki dan, no najbolje bi bilo svaki put kada osjetite da postaju slabi.

 

3. Vazelin

vazel

Ovaj tretman je učinkovit u zimskim mjesecima jer su nokti skloniji pucanju. Osim što hidratizira, dobar je i za vlažnost noktiju.  Nanesite sloj vazelina, na to stavite pamučne rukavice i ostavite preko noći. Ujutro isperite . Ponavljajte dok osjećate da je potrebno.

 

4. Ulje čajevca

Ovo ulje odličan je antiseptik. Ulje čajevca možete koristiti do tri puta sedmično kako bi poboljšali kožui spriječili zanoktice.


5. Biljni čajevi

Ovaj tretman koristite svaki dan s obzirom na to da je na biljnoj bazi. Pomiješajte dvije žličice čaja najbolje zeleni, s nekoliko kapi pšeničnog ulja. U tekućinu dodajte i soli. Držite smjesu pet minuta, a potom obrišite.


6. Arganovo ulje i limun

arganovo-ulje-dobrobiti-1

Pomiješajte jednake količine soka od limuna i ulja.  Nokte držite umočene 10-15 minuta, a nakon toga isperite vodom. Nemojte koristiti sapun. Ne pretjerujte s korištenjem ojer limun može nagristi kožu . Najbolje bi bilo koristiti jednom sedmično.

7. Tretman mlijekom

Ojačajte nokte kalcijem iz mlijeka. U posudu utočite malo mlijeka i umočite nokte. Ostavite da stoji tako 5-10 minuta. Ako želite, možete dodati i jedno jaje. Ovaj tretman je prirodan i možete ga ponavljati.

mlijeko

8. Ako morate koristiti aceton, uzmite bez alkohola

Prekomjerna upotreba acetona oštetit će nokte,. Odstranjivači laka za nokte su na biljnim bazama.

9. Skraćujte nokte dok ne ojačaju

Kao što žena zna, duži nokti pucaju. Osim što pucaju, često oštete i korijen nokta. Kraći nokti imaju tendenciju biti čvršći. Ako želite ojačati nokte, za početak ih režite na kratko.

Nakon skidanja gela, nokti su osjetljivi. Da biste izbjegli pucanje, skraćujte ih. Što su kraći – to su otporniji. Kada ih isiječete ne zaboravite isturpijati.

rebrasti-nokti-i-brazde-na-noktima-simptomi-uzrok-i-lecenje

Turpijanje je bitno u oporavku. Njime se skidaju oštećenja na ivicama. Koristite mekane turpije, ali ne u svim pravcima, već u jednom! Turpijanje pospješuje cirkulaciju u noktima.

Ne propustite