SPREMA SE HAOS! METEOROLOZI IZDALI NOVO UPOZORENJE: Temperatura naglo pada i kraće OLUJA! EVO KADA ĆE UDARITI

Region
SPREMA SE HAOS! METEOROLOZI IZDALI NOVO UPOZORENJE: Temperatura naglo pada i kraće OLUJA! EVO KADA ĆE UDARITI
.

Srijedu su u Srbiji dočekali kao prvi dan bez kiše poslije dužeg vremena, ali, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sljedeće naoblačenje nam stiže već sutra

U četvrtak uvečer i tokom noći na petak u Srbiji uslijedit će prolazno naoblačenje sa sjevera usloviće lokalne pljuskove, grmljavinu, pad temperature i jak, a kratkotrajno i olujni severozapadni vjetar.

poplava

(Ilustracija)

S obzirom na to da je u Evropu stigao ekstremni toplotni talas, uskoro bi povremena kiša mogla da nam nedostaje. Topao oblak iz Sahare donio je rekordne temperature za ovo doba godine najprije na zapad kontinenta, ali se proširio vrlo brzo na Njemačku, Grčku i ostatak Evrope. Meteorolozi upozoravaju - "pakao dolazi".

245249-planeta-zemlja-vrucina-visoke-temperature-ls

(Printscreen)

Španija i Francuska prve su upozorile svoje građane da će temperature ove sedmice prelaziti čak 40 stepeni Celzijusovih. Toplotni talas neće zaobići ni Veliku Britaniju, Grčku, Rumuniju, ali ni Balkan. Ekstremne temperature očekuju se do petka, a doneo ih je 3.000 kilometara širok oblak "saharski balon".

U Španiji se očekuju 42 stepena, a u Parizu je jučer izmjereno 40 stepeni iako je subjektivni osjećaj bio da se živa podigla do 47.

U Srbiji narednih dana najviša dnevna temperatura 35 stepeni, nešto hladnije biće u subotu kada će biti 26 stepeni.

 

Ne propustite