NA OVO PITANJE NIJEDAN BRUCOŠ U SRBIJI NIJE ZNAO ODGOVOR: Preznojavali su se, ali nisu znali TAČAN ODGOVOR, ZNATE LI VI?

Kiosk
NA OVO PITANJE NIJEDAN BRUCOŠ U SRBIJI NIJE ZNAO ODGOVOR: Preznojavali su se, ali nisu znali TAČAN ODGOVOR, ZNATE LI VI?
.

Test opšte informisanosti (TOI) na Filozofskom fakultetu u Beogradu važi za jedan od najtežih ispita koje polažu budući brucoši. Ipak, kako maturanti navode, iako je "bio težak i preznojio ih", ovogodišnji TOI bio je lakši nego oni koji su se polagali prethodnih godina.

Ubjedljivo najteže pitanje, kažu, glasilo je: Koje godine je sastavljena puška Kalašnjikov?

student

Samo su se rijetki sjetili da službeni naziv ove puške glasi AK-47 i da broj "47" zapravo označava godinu proizvodnje (1947).

Namučilo ih je i pitanje: Po čemu su poznate KAYAN zene? Vjerovali ili ne, znamo ih svi, to su one što nose teške ogrlice oko vrata kako bi ga izdužile. Ali, malo ko zna kako se pripadnice plemena stvarno zovu.

- Najlakše je bilo prvo pitanje: Kako po redu idu boje srpske zastave? Nije bilo mnogo teško ni: Čega je plod šipak? Kao odgovori su bili ponuđeni neki manje poznati cvjetovi i divlja ruža. Tako da nije bilo teško zaključiti da je tačan odgovor divlja ruža, bar se nadam da jeste - prokomentarisao je za beogradske medije jedan od kandidata.

ucenica-17-pocinila-samoubojstvo-jer-je-pala-ispit-696x487

Foto: Ilustracija

Bila su i pitanja:

Gdje se priča jezik farsi? Ako ste upućeni u situaciju sa najbrojnijim migrantima u Srbiji, znaćete odgovor.

Koliko je 72 km/h kada se pretvori u m/s?

Koje je partije Hitler vođa?

Ko je osnivač kriptovalute bitkoin?

(Novi.ba/Espreso.rs)

Ne propustite