ZA ONE KOJI VOLE MESO, POSEBNO PILETINU: Ako izgleda OVAKO, znači da je PUNO ANTIBIOTIKA I HORMONA!

Porodica i zdravlje
ZA ONE KOJI VOLE MESO, POSEBNO PILETINU: Ako izgleda OVAKO, znači da je PUNO ANTIBIOTIKA I HORMONA!
.

 Ljekari apeluju da su upravo antibiotici u mesu glavni razlog zašto su ljudi postali sve više rezistentni na antibiotike, pa postoji ozbiljna bojazan da ljudski život može biti ugrožen čak i zbog banalnih bakterijskih infekcija.

crvenomeso-1

Jedino meso za koje može da se kaže da je bezbjedno jeste junetina, ali samo zato što se ove životinje drugačije hrane od svinja i pilića, zbog čega postoje manje šanse da koriste stočnu hranu punu antibiotika.

Uprkos tome, treba dobro otvoriti oči kada se kupuje meso.

meso

Na primjer, zdrava svinjetina ima svijetlu do tanme crvene boje u zavisnosti od starosti. Masno tkivo je bijelo, a meso mora da bude prošarano masnoćom.

Sa druge strane, svinja koja se hranila stočnom hranom punom antibiotika ima bjeličasto meso, i dosta je krupnije. Obično je takvo meso prepuno vode, koja se i vidi prilikom kupovine.

piletina2

Pileće meso koje je puno antibiotika i hormona, obično je krupnije, mekano je, a nakon pečenja, kost se vrlo lako odvaja od mesa. Boja mesa je bledunjava i takođe puno vode. Nasuprot ovakvom mesu, domaća piletina sa sela je čvršće strukture. 

 

Ne propustite