BILA SAM NA ULTRAZVUKU U 16. SEDMICI TRUDNOĆE: Kad su mi rekli šta nosim, SRCE MI JE POTONULO, morala sam to da krijem od svih

Kiosk
BILA SAM NA ULTRAZVUKU U 16. SEDMICI TRUDNOĆE: Kad su mi rekli šta nosim, SRCE MI JE POTONULO, morala sam to da krijem od svih
.

Sia Cooper i personalni trener i majka dvoje djece. 

Pored fitnes savjeta ona dijeli i prizore iz svoje svakodnevnice zbog čega je često nazivaju lošom majkom.

No, sada se otvorila više nego ikada, a njena priča je postala viralna. 

- Dakle, jeste li spremni? - pitala je medicinska sestra.

- Dječak je? - pitala sam oduševljeno.

- Ne - odmahnula je glavom, posmatrajući snimak.

- Djevojčica? - pitala sam razočarano, ipak se nadajući da sam nešto pogrešno razumjela.

- Da, devojčica je - rekla mi je.

Srce mi je potonulo.

U tom trenutku sam bila u 16. sedmici trudnoće. Već sam bila mama jednog slatkog dječačića i željela sam makar još jednog. Dok sam gledala u snimak ultrazvuka, snovi su mi se rušili pred očima.

Od tog pregleda nisam prestala da plačem, krijući sve od muža.

Znam šta mislite. Da sam plitka, nezahvalna i loša majka. Znam da bi trebalo samo da želim da je dijete zdravo. Znam da mislite da sam sebična.

I u pravu ste. Najvažnije je da je beba zdrava. Ali ipak, da biste me razumjeli, morate da znate nešto o mom djetinjstvu.

Nikad nisam bila bliska sa majkom. Naprotiv, bile smo dva stranca i to smo ostale do danas. Uvijek sam zavidjela svoj deci iz mog okruženja na divnim majkama.
Kad se moja majka preudala i dobila sina sa mojim očuhom, naš odnos se promijenio. Tad sam već bila uveliko tinejdžera. Ona me je toliko upozoravala da ne smijem da budem debela da sam sa 14 godina oboljela od bulimije. Govorila mi je da sam odvratna. Stalno sam bila u strahu od njenih uvreda. 

Zato sam se plašila kćerke. Zbog odnosa sa majkom, nikada se nisam približavala ženama. Nikad nisam imala bliske prijateljice. Mislila sam da je nemoguće biti blizak sa ženom.
Zato sam strahovala da ću uništiti život ove djevojčice. Plašila sam se da će proći isto kao i ja. Uskoro sam krenula na terapiju. Poslije mnogo razgovora,stvari su se poboljšale, toliko da danas o svemu mogu da govorim javno. Jer mnoge žene se ustežu da govore o tome da priželjkuju dijete određenog spola. To je tabu tema, ali one moraju da govore o tome.

Svima vama imam da kažem samo jednu rečenicu, koju sam ja čula prekasno:

- Nećeš dobiti ono što želiš, već ono što ti treba.

Ne propustite