UPOZORENJE ZA SVE: Nemojte nipošto ove riječi kucati u tražilici GOOGLE-a

Kiosk
UPOZORENJE ZA SVE: Nemojte nipošto ove riječi kucati u tražilici GOOGLE-a
.

Postoji nekoliko stvari koje nikada ne biste smjeli kucati na Google pretraživaču. 

Google može da kombinuje i podatke o vašoj historiji pretraživanja sa svim ostalim podacima o vašem identitetu. 

google

To može da poveže u jedan profil kojeg potom koriste oglašivači kako bi dobili podatke i ideju o vama šta da vam ponude.

1 .Ne pretražujte stvari koje će odati vašu lokaciju

– 2006. godine se dogodio prvi ozbiljan trenutak ugrožavanja javnosti, AOL je objavio listu pretraga koje su sprovođene na njegovim sajtovima, identitet korisnika je proizvoljan brojem, ali obzirom da su neke pretrage i dalje vezane lično, mediji su rekli da je teško identifikovati rodni grad, godine, spol i komšiluk.

racunar2

2. Ne pretražujte ništa što ima veze sa medicinskim lijekovima 

Google tvrdi da brani oglašivačima da baziraju svoje kampanje na osjetljivim podacima, kao što su religiozna uvjerenja i zdravlje, a njegova pravila korištenja inače daju na pravo da sve pretrage bilježi, da ih sa IP adresom povezuje, kao i sa nalogom Googla a potom da koristi te podatke da bi nam servirao oglase širom svijeta.

google

3. Ništa sumnjivo ne tražite (posebno na poslu)

– prosto je sasvim, nemojte ništa sumnjivo tražiti ili stvari koje mogu da budu protumačene kao kriminalno ponašanje kada neko vašu historiju pretraživanja posmatra. Potrebno je da naglasiti kako su nekim istragama kao dokazi korištene Google pretrage, kao u vezi zločina sa kojeg su počinili.

google

Ova upustva slijedite, na vrijeme se osigurajte, a korištenje podataka može da ima i mnogo utjecaja na život, pazite gdje ostavljate svoje podatke.

Ne propustite