Posjetite ostrvo gdje je priroda stvorila čistu umjetnost i uživajte u najljepšem odmoru u Santoriniju!

Kiosk
Posjetite ostrvo gdje je priroda stvorila čistu umjetnost i uživajte u najljepšem odmoru u Santoriniju!
-

Svojom vulkanskom aktivnošću, snaga prirode je iz dubine Egejskog mora uspjela da uzdigne biser među ostrvima – ostrvo Santorini.

2

Prije oko 3500 godina, ogramna vulkanska erupcija ostavila je traga kada je centralni dio ostrva pao u dubine mora i ostavio na površini 300m visoke litice koje su nešto kasnije ukrašene prelijepim crkvama i kućama izgrađenim u veoma prepoznatljivom stilu.

3

Santorini pripada ostrvskoj grupi Kiklada. Obuhvata teritoriju od oko 96 km2, dužina obale je 69 km. Zapadna strana ostrva, ona koja je okrenuta prema vulkanu je stjenovita i strma i naziva se Kaldera.

4

Stanovnici Santorinija se pretežno bave turizmom, ali i uzgajanjem specifične vrste vinove loze, od koje se dobija izuzetno vino nychteri, i paradajza, veoma malog i nevjerovatno ukusnog. Zbog svoje popularnosti, gostoprimljivosti i sadržaja Santorini je ostrvo koje poslednjih godina opsjeda veliki broj poznatih ličnosti iz cijelog svijeta.

5

Izaberite odgovarajući termin za deset noćenja za jednu osobu u hotelu sa 2* sa uključenim avio prevozom!

 

Ponudu pogledajte na LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz CityDeal ! 

Ne propustite