RECITE ZBOGOM CISTAMA U ORGANIZMU: Potrebna vam je samo OVA BILJKA iz vrta!

Praktična žena
RECITE ZBOGOM CISTAMA U ORGANIZMU: Potrebna vam je samo OVA BILJKA iz vrta!
.

Ciste u organizmu su česta pojava, i na sam pomen mnogima već nije dobro. Ali šta ako kažemo da ih možete izliječiti uz pomoć čuvarkuće. Ovo je recept za lijek koji je mnogima pomogao.

cista

Latinski naziv za ovu biljku je “uvijek živuća” što znači da je neuništiva bez obzira na uslove kojima je okružena. Gdje raste čuvarkuća i razmnožava se tu svoju “uvijek živuću” i neuništivu energiju prenosi i na kuću i domaćinstvo.

cuvarkuca

Grci i Rimljani su sadili čuvarkuću pored drugih biljaka da ih zaštite od gusjenica, raznih insekata i štetočina, a Karlo Veliki (a kasnije i njegov sin Ljudevit Pobožni) su naredili svojim podanicima da između 72 biljke koje su obavezni da sade na njivama i vrtovima bude i čuvarkuća.

cista1

Sastojci:

cuvarkuca1

– pola kilograma lista od čuvarkuće

– 1 kilogram meda (domaćeg)

cuvarkuca

Priprema:

cuvarkuca-ciste

Listove čuvarkuće sameljite u blenderu, pa dobijenu smjesu pretočite u odgovarajuću posudu zajedno s medom, a zatim sve ručno sjedinite .

Smjesu tada prespite u veću staklenku i zatvorite, zatim je obložite da biste zaštitili lijek od svakog kontakta sa svjetlosti. Ostavite staklenku da odstoji 5 dana u frižideru.

cuvarlica2

Konzumacija:

Od šestog dana na prazan stomak uzimajte po dvije plastične kašike ovog lijeka. Nakon toga ne biste trebali jesti barem 20 minuta.

Ne propustite