HAOS NA CESTAMA ŠIROM HRVATSKE, GUŽVE SU OGROMNE: Ako idete na more, pridržavajte se OVIH UPUTA!

Region
HAOS NA CESTAMA ŠIROM HRVATSKE, GUŽVE SU OGROMNE: Ako idete na more, pridržavajte se OVIH UPUTA!
.

Zbog Tijelova, praznika i prvog dana produženog vikenda ogromne gužve u saobraćaju. U subotu je Dan antifašističke borbe, a u utorak Dan državnosti. Oni spretniji su tako za dva dana godišnjeg dobili šest neradnih dana.

Produljeni vikend, u kombinaciji s turističkom sezonom, znači velike gužve na cestama.

Ovakvo je stanje u 12:48

Zbog pojačanog prometa kolone su:

- na ulasku na autocestu A1 u Lučkom sa zagrebačke obilaznice iz smjera Buzina kolona je oko 2 km, a u koloni i uz zastoje vozi se iz smjera grada Jadranskom avenijom ;

- u koloni koja se kreće sporije i uz povremene zastoje vozi se od naplatne postaje Lučko do čvora Karlovac;

- vozi se u koloni u pokretu s povremenim zastojima na autocesti A1 između čvorova Karlovac i Bosiljevo II;

- promet je pojačan na autocesti A1 između čvorova Lučko i Zadar II u smjeru mora;

- povećana gustoća prometa na čvoru 2 - Vrbovsko na autocesti A6 u smjeru Rijeke (zona radova). Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, kolona je oko 500 m ;

- na autocesti A7 kraj graničnog prijelaza Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko 1 km;

- povećana je gustoća prometa na državnoj cesti D102 na otoku Krku (između 1+000 km i 4+810 km) u oba smjera;

- na Istarskom ipsilonu (A9) prije naplatne postaje Umag u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km;

HAC-ovo važno jučerašnje priopćenje

Još jučer HAC je objavio priopćenje u kojem upozorava na gužve i piše kad se očekuje najgušći promet.

"Pred nama je produženi lipanjski vikend te se očekuje i veći priljev vozila te moguća kraća čekanja na naplatnim postajama:  Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana kao i velika gustoća prometa na autocesti, naročito na dionici Zagreb-Karlovac", piše HAC u jučerašnjem priopćenju.

"U subotu, 22. lipnja u jutarnjim satima očekuje se pojačani promet uslijed dolaska inozemnih turista. Pojačani promet očekuje se u nedjelju, 23. lipnja kad se očekuje povratak inozemnih vozača prema unutrašnjosti odnosno u utorak, 25. lipnja prilikom povratka hrvatskih državljana.

Završeni su svi veći radovi, a u zonama radova koji se nisu mogli završiti do početka sezone bit će osigurana maksimalna protočnost s po dvije prometne trake u svakom smjeru. U zonama izvođenja radova bit će pojačano praćenje stanja prometa i po potrebi dodatna zaštita začelja kolone prikladnom i prilagodljivom privremenom signalizacijom", javlja HAC.

kolonevozilagranicahrvatska780x298

(Pixell)

Ima radova

Objavili su i informacije o radovima.

Na autocesti A1 Zagreb – Split – Dubrovnik:

Na autocesti A1 u sklopu dogradnje čvora Dugopolje (radovi premještanja portalne konstrukcije) u periodu od 19.6.2019. godine, od 23:00 sata do 20.6.2019. godine, do 03:00 sata zatvorit će se dionica od čvora Vučevica do čvora Dugopolje (samo smjer Dubrovnik). Promet će se voditi obilaznim pravcima te se ne očekuju zastoji.

Na autocesti A6 Rijeka - Zagreb:

Na dionici od čvora Vrbovsko do čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, zbog sanacije asfaltnog zastora kolnika od km 17+150 do km 23+350 za promet je zatvoren kolnik u smjeru Rijeke, te se promet odvija dvosmjerno u smjeru Zagreba s dvije prometne trake u smjeru Rijeke i jednom prometnom trakom u smjeru Zagreba. Predviđeno vrijeme završetka radova je do 15.07.2019. godine. U slučaju pojačanog prometa moguće je stvaranje zastoja i kolona vozila u prilaznoj zoni radova.

"Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na prometnom servisu HAK-a  ili našoj web stranici www.hac.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111", pišu na kraju priopćenja.

Ne propustite