NE MOŽE LAKŠE, DODAJTE OVO POVRĆE U KAFU I KILOGRAMI ĆE SE TOPITI: Ovaj savjet za mršanje zaludio žene!

Praktična žena
NE MOŽE LAKŠE, DODAJTE OVO POVRĆE U KAFU I KILOGRAMI ĆE SE TOPITI: Ovaj savjet za mršanje zaludio žene!
.

Šta će se desiti ako u kafu dodate povrće?

Ono što nutricionisti preporučuju kao hit je mješavina kafe i brokolija i tako smršavite i izgubite nagomilane naslage na struku.

stomak

Zbog čega baš brokoli? Zato jer je bogat vlaknima koja daju osjećaj sitosti, ali koji obiluju i esencijalnim nutritijentima potrebnim za očuvanje zdravlja.

kafa1

Šoljica brokolija sadrži 100 posto preporučenu dnevnu količinu vitamina C potrebnog za brže sagorijevanje kalorija.

Članak objavljen u časopisu "The Journal of Nutrition" 2017. godine navodi kako su osobe koje su uspješnije i brže mršavile imale veću količlinu vitamina C u organizmu u odnosu na one koji su imali problema s gubitkom neželjenih kilograma.

RECEPT:

Osušite brokoli i sameljite ga u prah. Jednu kašikicu praha dodajte u kafu, promiješajte pa popijte.

brokuli

A ukoliko stavite LIMUN u kafu, riješit ćete problem glavobolje.

Uzroci glavobolje mogu biti brojni, a u nekim slučajevima nećete moći odgonetnuti šta je prouzrokovalo glavobolju koju imate. 

U zavisnosti kako i gdje se pojavljuje, može se raditi o ozbiljno zdravstvenom problemu. Pojavljuje li se glavobolja rano ujutro to svakako treba provjeriti kod svog liječnika jer može pokazivati kako se radi o tumoru na mozgu, apneji, vrlo visokom krvnom pritisku. 

Također, liječniku se treba obratiti i ako se uz glavobolju javljaju promjene vida, probave ili raspoloženja, te pojavljuje napetost u vratu ili razdražljivost, ili ako se bol pojavi nakon udarca u glavu. 

U trenucima nesnosnih glavobolja, veliki broj ljudi hrli da kupi tablete. Bilo kako bilo, možete je se vrlo lako riješite.

kafaaa

Samo uzmite limun i iscijedite u jutarnju kafu i popijte.  Radite to svaki put kada osjetite da će vas glava zaboljeti.

Ne propustite