STANJE NA PUTEVIMA: Saobraćaj u BiH odvija se nesmetano, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Saobraćaj u BiH odvija se nesmetano, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja
.

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog intenziteta, posebno u gradskim centrima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja. Vozačima na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Sanacioni radovi izvode se na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, zbog čega je na snazi obustava saobraćaja. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

U toku su i sanacioni radovi u tunelu Vranduk, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog istražnih radova danas i sutra u vremenu od 07 do 17 sati, jednom trakom saobraća  se na regionalnom putu R-413 Turbe-Banja Luka u mjestu Stokanići.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopšteno je iz BIHAMK-a. 

 

 

Ne propustite