IZDATO UPOZORENJE, HITNO SE SKLONITE SA ULICA: Nadvili se crni oblaci, stiže strašno nevrijeme, evo gdje će biti najgore!

Region
IZDATO UPOZORENJE, HITNO SE SKLONITE SA ULICA: Nadvili se crni oblaci, stiže strašno nevrijeme, evo gdje će biti najgore!
.

Od ranih prijepodnevnih sati meteorolozi su upozoravali Beograđane da nigdje ne kreću bez kišobrana, te da su moguće vremenske nepogode, i kada su već svi pomislili da su stručnjaci za vrijeme omanuli, nešto poslije 17.00 časova na dio Beograda sručio se pljusak. 

RHMZ je izdao hitno upozorenje:

- U narednih sat vremena na području srednjeg i južnog Banata jaki pljuskovi sa grmljavinom (lokalno od 20 do 30 mm) i kratkotrajnom pojavom grada.

Jaka kiša pogodila je već Autokomndu, kao u banovo Brdo, a proširit će se na cijelu prijestolnicu, te se savjetuje da se sklonite sa ulica:

 - Do kraja dana i sutra nestabilno sa lokalnom pojavom pljuskova i grmljavine, intenzivnijim u sjevernim i zapadnim delovima zemlje, kao i na teritoriji Beograda, gdje se očekuju vremenske nepogode, 20 do 30 litara kiše u kratkom vremenskom periodu, lokalno i više, grad i olujni vetar - glasi upozorenje RHMZ koje je na snazi do sutra u 9.25.

kisa

(Foto: Ilustracija)

Međutim, već u utorak i za te dijelove Srbije važit će narandžasti meteo-alarm, dok će sjever i zapad biti za stepen niži alarm, na nivou žutog upozorenja.

 

Ne propustite