ROLU WC PAPIRA SMO CIJELO VRIJEME STAVLJALI POGREŠNO NA DRŽAČ: Stručnjakinja za čišćenje OTKRILA PRAVI NAČIN I SVE IZNENADILA!

Sve za dom
ROLU WC PAPIRA SMO CIJELO VRIJEME STAVLJALI POGREŠNO NA DRŽAČ: Stručnjakinja za čišćenje OTKRILA PRAVI NAČIN I SVE IZNENADILA!
.

Da li ste se nekada zapitali koji je ispravan način stavljanja WC papira na stalak?

Odgovor na ovo pitanje dala je stručnjakinja za čišćenje Melissa Maker.

Naime, na društvenim mrežama povela se rasprava da li se rola stavlja tako da papir dolazi sa prednje strane ili sa stražnje.

1

Foto: Pexels.com

Melissa Maker dala je odgovor na ovo 'vječno' postavljano pitanje. 

Ona je potvrdila kako se toaletni papir treba stavljati tako da ga možete dohvatiti s prednje strane.  

- Prvo, prikladnije je i tako ćete lakše doći do toaletnog papira umjesto da kopate negdje ispod - rekla je. Seth Wheeler, izumitelj toaletnog papira, se slaže s ovom tvrdnjom. Naime, crteži koje je Wheeler 1891. godine napravio pokazuju role toaletnog papira koje vise s prednje strane, a ne stražnje. Iako Wheeler nije definitivno izjavio koji je pravilan način, može se slobodno reći da ilustracije govore same za sebe. 

2

Foto: Pexels.com

- Vaše ruke rade svašta po kupaonici, a činjenica da toaletni papir visi s prednje strane znači da ćete manje dirati ostatak toaletnog papira i tako prenijeti bakterije - objasnila je Maker i dodala da kada stavite WC papir sa stražnje strane tako prenosite više bakterija jer stalno morate 'kopati' uokolo po papiru kako biste ga dosegnuli. 

 - Stavljanjem papira na prednju stranu, zapravo, na neki način sprečavate prijenos bakterija - potvrdila je Maker. 

 

Ne propustite