TUČA RAZBIJA AUTOMOBILE, DIVLJALA I PIJAVICA! OLUJA ZAHVATILA DIJELOVE HRVATSKE: A najgore tek dolazi (VIDEO)

Region
TUČA RAZBIJA AUTOMOBILE, DIVLJALA I PIJAVICA! OLUJA ZAHVATILA DIJELOVE HRVATSKE: A najgore tek dolazi (VIDEO)
.

Nakon toplinskog vala već danas u Hrvatsku stižu pljuskovi s grmljavinom, a lokalno može biti i grmljavinskog nevremena uz prolazno jak vjetar, veću količinu kiše te tuču. Oluje su već zahvatile dijelove Slavonije i Dalmacije, a tokom večernjih sati očekuju se i na području cijele kopnene Hrvatske.

Oko 18 sati kiša je počela padati i u Zagrebu.

"Ovo nedjeljno poslijepodne je vrlo nestabilno u unutrašnjosti Hrvatske, tako da pljuskova ima od ranog poslijepodneva, a bit će ih posebice u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima u gotovo cijeloj unutrašnjosti. I na području Gorskog kotara, središnje Hrvatske te na području Slavonije i Baranje. Pri tom nije isključena pojava jačeg grmljavinskog nevremena, ali čisto lokalno, na manjem području, posebno u večernjim satima", rekao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

trgthtddtzht

(Foto: Facebook/Stela Miković Stojić, Lightning Maps)

Tuča razbija automobile u Slavoniji

U poslijepodnevnim satima jako je nevrijeme zahvatilo zapad Slavonije. Oko Novske i Okučana pala je tuča veličine loptice za golf koja je oštetila nekoliko automobila. HRT javlja kako se u Novoj Gradiški pojavila pijavica.

Oluje su zabilježene i u dijelovima Dalmacije.

U poslijepodnevnim satima kiša, pljuskovi i tuča zabilježeni su iznad Dinarida i na padinama Kamešnice, sve do Hrvaca, javlja Dalmacija Danas.

Grmljavinski oblaci su donijeli pad temperature u Zagori i to za više od 10 stepeni.

Ne propustite