VEČERAS U SRBIJI OLUJA, U EVROPI VEĆ BJESNI! I Hrvati su u panici, OVO IDE KA NJIMA! (VIDEO)

Region
VEČERAS U SRBIJI OLUJA, U EVROPI VEĆ BJESNI! I Hrvati su u panici, OVO IDE KA NJIMA! (VIDEO)
Snažno nevrijeme je pogodilo i Austriju, Grčku i Poljsku prethodnih dana,ali i Hrvatsku i Švjacarsku.

Snažno nevrijeme je pogodilo i Austriju, Grčku i Poljsku prethodnih dana, ali i Hrvatsku i Švajcarsku. 

Prema meteorološkim prognozama promjenu vremena u Srbiji i regionu trebalo bi da očekujemo večeras, iako današnji dan aposlutno ne ukazuje na to.

Međutim, u pojedinim dijelovima Evrope već hara snažna oluja, pa je tako u Hrvatskoj izdato upozorenje.

Zbog najavljenih oluja, ali i visokih temperatura, za područje cijele Hrvatske izdata su upozorenja putem Meteoalarma. U Slavoniji, Baranji, centralnoj i sjevernoj Hrvatskoj i Banovini i dijelovima Gorskog kotara, na snazi je narandžasti meteo alarm, koji ukazuju na opasne vremenske uslove, dok su za ostatak države na snazi žuti alarm, koje ukazuju na potencijalno opasne vremenske uslove.

U ponedjeljak u Hrvatskoj će biti promenljivo i svježije. Povremeno će biti kiše, mjestimično i pljuskova sa grmljavinom, a još u tokom noći i ujutro moguće su i grmljavine. Na Jadranu sunčanije i većinom suvo vrijeme.

hidro

Štinjan, Hidrobaza prije nekoliko trenutaka/Foto Facebook: Morena Bravar

Nevrijeme u Evropi

Najmanje dvije osobe poginule su u nevremenu koje je pogodilo Švajcarsku i Francusku, saopštili su danas zvaničnici.

Jedna turistkinja utopila se u Ženevskom jezeru nakon što se njen čamac prevrnuo tokom nevremena, a druga je poginula u Francuskoj pošto je drvo palo na njenu prikolicu u kojoj je

Oluja je u Švajcarskoj donijela obilnu kišu, grad i vjetar sa udarima do 122 kilometara na sat, prenijeli su švajcarski mediji.

Snažno nevreme je pogodilo i Austriju, Grčku i Poljsku prethodnih dana.

Protekle nedelje i Njemačka je bila na udaru oluje, koje je napravilo veliku štetu, dok je više osoba bilo povrijeđeno. U Bavarskoj je padao grad veličine loptice za golf, dok je vjetar čupao drveće.

Ne propustite