UKLONITE RUŽNU ZADEBLJALU KOŽU SA PETA: Žena (57) otkrila sjajan recept od DVA SASTOJKA!

Porodica i zdravlje
UKLONITE RUŽNU ZADEBLJALU KOŽU SA PETA: Žena (57) otkrila sjajan recept od DVA SASTOJKA!
.

Tinktura od ova 2 sastojka za 10 dana uklanja brazde, žuljeve, kurje oči i grubu kožu sa stopala

“Moja susjeda ima 57 godina, a njezina stopala su kao kod dvadesetogodišnje djevojke” – tvrdi autorica portala uspesnazena.com – i predlaže nam ovdje recept te gospođe.

Estetski i zdravstveni problem

Na početku, ispucale pete su samo estetski problem, no ako ih se ne tretira, pukotine postaju sve dublje te se javlja bol, dok zbog prljavštine koja se u njima nakuplja može doći do infekcije. Samim time potrebno je čim prije reagirati.

Zadebljanje na stopalima koje dovodi do smanjenja cirkulacije i elastičnosti se pojavljuje zbog viška mrtve kože.

Kako bi je se riješili koristite kamen plovućac ili turpiju. To je najbolje uraditi nakon tuširanja ili kupke kada je koža mekana.

Staru kožu nikako se ne smije uklanjati oštrim predmetima pošto se može ukloniti previše kože što dovodi do infekcije.

Nakon uklanjanja mrtve kože stopala treba njegovati kako bi se koža odmorila od tretmana. Za to su najpogodnije raznorazne kreme. Tu dolaze u obzir hidratantne kreme, ali i razni pripravci koje možete sami kod kuće napraviti.

Maslinovo ili kokosovo ulje je vrlo korisno u oporavku kože, dovoljno ga je samo nanjeti na stopala kružnim pokretima te ostaviti tako neko vrijeme.

Za kraj, priuštite si kupku za stopala u koju možete staviti maslinovo ulje, cvijet lipe ili ružmarin koja će vam pomoći u cirkulaciji.

Zapamtite, ispucale pete mogu dovesti do raznih problema. Pravilnom i redovitom njegom vaša će stopala ostati lijepa i zdrava kao uvijek.

Žuljevi ili natisci

Natisak je mjesto na koži koje je postalo grubo i zadebljalo zbog dugotrajnog trenja, pritiska ili kojeg drugog oblika nadraživanja (obično zbog pretijesne obuće ili visokih potpetica). Nastaje na mjestima povećanog pritiska, npr. na nožnim prstima ili ispod zglobova nožnih prstiju.

Kurje oči

Kurje oči obično su nepravilna oblika, bijele, sive ili žute boje. Najčešće nastaju na vanjskoj strani nožnog palca ili malog nožnog prsta jer su ta područja obično izložena najvećem pritisku. Kurje oči između prstiju nazivaju se mekim kurjim očima jer nisu tvrde kao ostale zbog vlažne kože među prstima.

Slijedi super recept za ljekovitu tinkturu od samo 2 sastojka koja će u 10 tretamana učiniti čuda za vaša stopala.

pete

(Printscreen)

Sastojci

– 10 tableta aspirina ili andola (od 300 mg)

– 250 ml 70%-tnog medicinskog al.kohola

Postupak

10 tableta aspirina ili andola isitniti u prah i zaliti sa 250 ml rakije komovice (ili 70% -tnim medicinskim alkoholom) i ostaviti da odstoji negdje 1-2 dana.

Tretman

Svaku večer promućkati tinkturu i umočiti u nju komadić savijene gaze.
Oblog staviti na petu (žuljeve, stopala,…), umotati najlonskom vrećicom i obuti čarapu.

Ostaviti preko noći.

Ujutro oprati vodom, obrisati i namazati nekom masnom kremom za noge ili glicerinom. Nakon 10 tretmana stopala i pete su se očistili od grube kože i naslaga.

Usput, stopala možete čistiti četkom ili kamenom za pete, a poslije nanijeti kremu. S ovom tinkturom mogu se tretirati i bolna mjesta kod proširenih vena (varikoza). Nakon utrljavanja, bol nestaje momentalno.

stopalo

(Printscreen)

Brza maska za skidanje debele i grube kože sa stopala. Izmiješajte 5-6 usitnjenih aspirina i malo limunovog soka dok ne dobijete gustu pastu. Pastu utrljajte na stopala, prekrijte najlonom, toplim ručnikom ili čarapama.

Nakon 10 minuta skinite i sve dobro istrljajte grubljom rukavicom, spužvom ili kamenom za pete kako bi skinuli staru kožu.

Ne propustite