UPOZORENJE FHMZ, STIŽE JAKO NEVRIJEME, KIŠA I GMLJAVINA ĆE POGODITI BiH: Danas je toplo, a evo šta nas čeka naredna 3 dana, BUDITE SPREMNI!

Vijesti
UPOZORENJE FHMZ, STIŽE JAKO NEVRIJEME, KIŠA I GMLJAVINA ĆE POGODITI BiH: Danas je toplo,  a evo šta nas čeka naredna 3 dana, BUDITE SPREMNI!
.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 20; Sokolac 28; Bihać, Ivan Sedlo 29; Sanski Most 30; Bugojno, Sarajevo 31; Gradačac, Prijedor, Srebrenica, Tuzla, Zvornik 32; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Grude, Mostar, Široki Brijeg, Trebinje 33; Brčko, Neum 34;

imag0562

(Foto:N1)

Sutra će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima postepen porast naoblake može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren u Hercegovin jugozapadni, a u Bosni, veći dio dana, sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevne od 28 do 34 °C.

vrijeme

(Foto: Printscreen)

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje poslije podne. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 18, a dnevna oko 31 °C saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkof zavoda BiH.

Ponedjeljak: umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stupnja.

Utorak:  umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, samo ponegdje u sjevernim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Poslijepodne, mjestimično sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a najviša dnevna od 25 do 31 stupanj.

Ne propustite