HRVATSKA GLUMICA OTVORENO VRIJEĐALA KOLINDU i ispričala kako ju je izdala: "Razočarana sam kao žena Kolindom"

Region
HRVATSKA GLUMICA OTVORENO VRIJEĐALA KOLINDU i ispričala kako ju je izdala: "Razočarana sam kao žena Kolindom"
.

Sinoć se u Zagrebu održala humanitarna večera fonda #SPASIME u organizaciji inicijative #SPASIME i Zaklade za ljudska prava i solidarnost SOLIDARNA.

Na večeri inicijative koju je pokrenula Jelena Veljača su se prikupljale donacije za pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja putem aukcije umjetničkih djela hrvatskih autora i pozivnog centra, u kojoj su sudjelovale osobe iz javnoga, kulturnog i političkog života, među kojima i premijer Andrej Plenković. U tijeku je velika kampanja prikupljanja sredstava za ekonomsku, pravnu, psihološku, liječničku i stambenu pomoć žrtvama koja će trajati do kraja srpnja ove godine. 

veljaca

Na svečanoj humanitarnoj večeri u zagrebačkom hotelu Esplanade sredstva za fond prikupljala su se i telefonskim pozivima građama u pozivnom centru, gdje su se na telefone javljale osobe iz javnoga i političkog života. Tijekom donatorske večere za sada je prikupljeno nešto više od 160 tisuća kuna.

No iako su se pojavili Plenković i dio ministara, predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na donatorskoj večeri nije bilo.

Jelena Veljača se za RTL osvrnula na tu činjenicu. 

kolinda2

"Razočarana sam kao žena Kolindom"

"Razočarana sam kao žena što Kolinda Grabar-Kitarović nije s nama. Nadala sam se da će kao žena odlučiti pružiti nam potporu. Jer ima imidž u svijetu i nasilje je žensko pitanje pa bi nam njezina potpora jako pomogla. Pozvali smo je, razlog zašto nije došla nismo dobili, ali valjda nije smatrala da je ovo dovoljno važno u njezinu rasporedu."

jelena-veljaca-i-drazen-cucek-571e5ae5f16a6661f1ef6585ef809340-view-article-new

Veljača je rekla kako je inače akcijom izuzetno zadovoljna. "Prezadovoljne smo! I 1. ožujka kad sam pozvala na prvi prosvjed, nisam ni sanjala da će Facebook status pokrenuti ovo što se pokrenulo. Zahvalne smo, nas je sedam i nemamo nikakve političke ambicije, nismo članice udruga ni političkih stranaka. Osjetile smo da je dosta tolerancije prema nasilju, ali nismo znale što će se dogoditi. Još jednom, zahvalne smo svima", kazala je. 

Ne propustite