Dodik i Radojičić u Banjoj Luci svečano otvorili novi most

Bosna i Hercegovina
Dodik i Radojičić u Banjoj Luci svečano otvorili novi most
.

U prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Banjaluke u tom gradu je, uz vatromet i slavlje, večeras svečano otvoren novi most na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta, koji će znatno rasteretiti saobraćaj u tom dijelu grada, javlja Tanjug.

Most je dug 80, a širok 14 metara i povezuje istočni i zapadni tranzit.

Novi most je nedavno uspešno prošao test opterećenja. Tokom testa, na mostu su se u isto vrijeme na takozvanim najkritičnijim tačkama našla četiri kamiona sa ukupnim teretom od 120 tona.

„Zajedno smo radili svih ovih ovih godina da Banaluka izgleda na ponos svih nas. Pravimo lijep grad po mjeri našeg naroda i naše kulture i za sve ljude koji žive u ovom gradu“, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik obraćajući se prisutnim građanima.

Dodik je rekao da je radeći u politici naučio da vredi samo ono što, kako je rekao, ostavite iza sebe, a ovaj most je nešto što će ostati Banjalučanima.

Istakao je da je dogovorio sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem da se ovaj most zove „Banjaluka most“.

„Nadam se da će to tako i biti. Zahvaljujem upravi Grada i svim ljudima koji su omogućili da ovaj most bude napravnjen na zadovoljstvo svih nas“, poručio je Dodik.

Radojčić je rekao da se Banjaluka gradi s ponosom, uz napomenu da je simbolika u današnjem datumu – 14. juna je prvi put prije 62 godine izdata prva građevinska dozvola.

Banjaluka, istakao je, ovom mostom dobija pravu poveznicu istočnog i zapadnog tranzita.

„U naredne tri godine završavamo ove projekte i ulazimo u nove radove i gradimo nove mostove, među kojima je i novi Gradski most za koji se nadam da ćemo početi da ga gradimo naredne godine. Čitav naš život je hvatanje druge obale“, poručio je gradonačelnik citirajući nobelovca Andrića.

Ne propustite