Od 15. juna bh. vozom prema moru

Vijesti
Od 15. juna bh. vozom prema moru
.

Željeznice FBiH obavještavaju putnike da će u sezoni od 15.06. do 31.08.2019. godine doći do promjene Reda vožnje brzog putničkog bh. voza na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo i proširenja putničke ponude na način da će putnici u tom periodu u stanici Čapljina ostvarivati vezu na autobusku liniju za Neum, Makarsku i Split autobusima Autoherca d.o.o. Grude.

Sezonski voz iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 07:15 sati, a u Čapljinu će stizati u 09:32 sati. Iz Čapljine voz će polaziti svaki dan u 19:25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21:42 sati. Voz će se zaustavljati u stanicama Hadžići, Konjic, Jablanica Grad, Mostar i Žitomislići.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Neum polazit će u 10:05 sati, a iz Neuma za Čapljinu u 18:00 sati. Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu biće na stajalištu „Magistrala“ na ulazu u Neum, sa magistralnog puta Opuzen-Neum. Ukupna cijena vozne karte (voz + autobus) Sarajevo-Neum u jednom pravcu iznosi 20,30 KM, a cijena povratne karte iznosi 33,30 KM. Rok važenja povratnih voznih i autobuskih karata je 15 dana.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Makarsku i Split polazit će u 10:05/10:10 sati. Putnici mogu silaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace, Tučepi. Ukupna cijena vozne karte za Makarsku je 29,30 KM, a za Split 34,30 KM. Povratak autobusima iz pravca Splita i Makarske nije obezbijeđen. Sve karte za voz i autobus kupuju se na prodajnim mjestima Željeznica FBiH.

Za grupe od 30 i više putnika, Željeznice FBiH u saradnji sa Autohercom u mogućnosti su organizovati jednodnevne izlete iz Mostara i Čapljine prema Blagaju, Počitelju i Kravicama. Zainteresirane grupe trebaju poslati zahtjev na info@zfbh.ba.

Ne propustite