"A ŠTA AKO MI PROVIRE IZ KUPAĆEG?" Stručnjaci upozoravaju, evo šta trebate učiniti sa dlakama u bikini zoni tokom ljeta!

Praktična žena
"A ŠTA AKO MI PROVIRE IZ KUPAĆEG?" Stručnjaci upozoravaju, evo šta trebate učiniti  sa dlakama u bikini zoni tokom ljeta!
.

Briga o stidnim dlakama intezivira se svakog ljeta zbog straha određnih žena da im iz kupaćeg kostima ne bi nešto "provirilo".

U jednom istraživanju oko 60 posto žena je reklo da je zbog uklanjanja stidnih dlaka pretprjelo barem jednu zdrastvenu komplikaciju. 

bikini

No, bez obzira jeste li u salonu ili kod kuće, ovi savjeti će vam pomoći da što bezbolnije i jednostavnije depilirate svoju bikini zonu. 

Kada su intimni dijelovi tijela u pitanju, svakoj je ženi odmah jasno da je kod njih najvažnija higijena.

bikini
Stoga nije ni čudno da danas sve više pripadnica ljepšeg spoja odlazi na redovne depilacije bikini zone. Međutim, taj tretman nije nimalo bezbolan. Uz naše savjete više se nikada nećete užasavati depiliranja.

Odlazite li u kozmetički salon na depilaciju, prije tretmana na te dijelove tijela nanesite puder (u prahu ili tekući), dječji puder ili kremu za samotamnjenje. Ti preparati u sebi imaju posebne sastojke koji djeluju protuupalno te tako smanjuju osjetljivost kože.

bikini1

Vaša će koža biti otpornija i neće toliko reagirati na bol prilikom depilacije. Osim pudera, da biste smanjili bolove možete popiti jednu ili dvije tablete. Preporučaju se tablete koje sadrže ibuprofen jer je on odličan kod neutraliziranja bolova.

bikini2
Ukoliko se odlučite na depiliranje kod kuće, preporučujemo vam upotrebu voska. Danas možete nabaviti i šećernu pastu koja je dostupna u gotovo svim boljim trgovinama. Neka vosak bude vruć jer će djelovanje biti učinkovitije.

Prije depiliranja, uz puder možete premazati bikini zonu sa dvije, tri kockice leda. Nemojte pretjerati kako ne bi došlo do prehlade, ali već je odavno poznato da hladnoća neutralizira bol. Taj trik također možete isprobati kod depiliranja nogu britvicom.

bikini3

Kod nanošenja, pastu razvlačite prstima kako biste je što više zagrijali. Rukom je ravnomjerno nanesite na bikini zonu i to u smjeru suprotnom od rasta dlačica. To je izrazito važno kako biste uklonili i korijen dlačice, a ne samo dio koji je na površini.

Kad uklanjate pastu, činite to brzim pokretima u smjeru rasta dlačica. Rezultati će biti još bolji ako ostavite da vam do depilacije dlačice narastu barem pola centimetra.

Izbjegavajte depilaciju nekoliko dana prije menstruacije jer je u tom razdoblju koža najosjetljivija. Kada je najosjetljivija, bolovi su znatno jači. Da biste spriječili crvenilo ili osip, nakon depiliranja na bikini zonu nanesite obloge od kamilice. Jednak učinak ima i andol otopljen u pola čaše vode.

Ne propustite