POTPUNO PRIRODNI BOTOKS, ODUŠEVIT ĆETE SE: Ovo je najbolja domaća maska za zatezanje lica!

Moda i ljepota
POTPUNO PRIRODNI BOTOKS, ODUŠEVIT ĆETE SE: Ovo  je najbolja domaća maska za zatezanje lica!
.

Ako ste na vašem licu uočili nove bore i tragove umora, predlažemo da napravite ovu odličnu masku! Pored toga što je ekonomična i jednostavna, ova maska potpuno je prirodna, a zateže kožu skoro kao kontroverzni botoks.

Ovo je odličan tretman ako se želite spremiti za neki iznenadni izlazak, sastanak ili slavlje, jer su efekti maske trenutni – vide se već nakon prve uporabe!

SASTOJCI:

- Gustin – 1 kašika

- Svježe iscijeđen sok od mrkve – 5 kašika (ako nemate sokovnik, smiksajte usitnjenu mrkvu u blenderu i gnječeći procijedite kroz cjediljku)

- Kiselo vrhnje – 1 kašika

PRIPREMA:

U pola čaše hladne vode rastvoriti gustin, piše “uspesnazena”

Uspite razmućeni gustin u lončić i dodajte u to 100 ml kipuće vode. Stavite na štednjak i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Nakon toga, kad se smjesa malo ohladi, dodajte svježe iscijeđen sok od mrkve i kiselo vrhnje. Dobro promiješajte i stavite na očišćeno lice da stoji 25-30 minuta (najbolje je ako možete napraviti piling lica prije stavljanja maske).

Masku isperite toplom vodom i nanesite na lice hranjivu kremu.

anti-age-kreme-za-lice

(Printscreen)

Preostalu količinu maske stavite u hladnjak.

Za bolji učinak, masku stavljati 3 dana za redom. Ova maska tako fino hidratizira, uklanja tragove umora i fine borice, koža postaje zategnuta, elastična i glatka.

Gustin ili škrob je najčešći sastojak maski za lice zbog svojih odličnih apsorpcijskih osobina odnosno zadržavanja vlage.

Bogate beta karotenom, mrkve su prirodan izvor vitamina A koji ima brojne prednosti za našu kožu:

– Bogat je antioksidansima koji usporavaju proces starenja kože – prirodni anti aging faktor

– Pomaže u održavanju vlage kože

– Pospješuje obnavljanje stanica kože

– Učinkovito liječi akne – pomaže kod zacjeljivanja rana i prištića

– Antiseptično svojstvo – jača imunološki sustav i sprječava infekcije

Kiselo vrhnje, kao i svi fermentirani mliječni proizvodi, sadrži mliječnu kiselinu, koja je ključna za ljepotu i zdravlje kože. To je zbog toga što pomaže koži zadržati vlagu, prirodno radi piling i potiče proizvodnju kolagena, koji tvori vezivno tkivo koje podupire kožu.

maska-za-lice1

(Profimedia)

Mliječna kiselina se koristi u mnogim kozmetičkim preparatima za njegu. Aktivni sastojak u kiselom vrhnju - mliječna kiselina - je vrsta alfa-hidroksi kiseline koja uklanja mrtve stanice kože potičući proizvodnju novih, mladih stanica te smanjuje pojavu bora. No, kao i sa svim alfa-hidroksi agentima, to može povećati osjetljivost kože na suncu, pa budite sigurni da se klonite sunca nakon tretmana.

Ne propustite