NUDE 140 RADNIH MJESTA: U Dubrovnik idu zbog većih plata

Biznis
NUDE 140 RADNIH MJESTA: U Dubrovnik idu zbog većih plata
.

U Trebinju je danas otvoren Sajam zapošljavanja, preduzetništva i zanimanja na kojem je nezaposlenima ponuđeno 140 radnih mjesta.

Na Sajmu je predstavljeno 11 privrednih subjekata, koji su u potrazi za radnicima, kao i pet privrednika iz programa samozapošljavanja, koji promovišu svoje poslove.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je na evidenciji trebinjske Filijale Zavoda za zapošljavanje 1.800 nezaposlenih.

On je istakao da je grad nastojao da smanji broj nezaposlenih u okviru programa samozapošljavanja, projekata u poljoprivredi, te zapošljavanje pripravnika i volontera.

Prema njegovim riječima, problem u ovom gradu je što nema dovoljno zainteresovanih za radna mjesta koja poslodavci traže, jer nezaposleni nemaju adekvatnu stručnu spremu ili se odlučuju za odlazak u Dubrovnik zbog većih plata.

Viši stručni saradnik u Republičkoj agenciji za mala i srednja preduzeća Dejan Šešlija istakao je da je Sajam zapošljavanja dobra prilika za susret radnika i poslodavaca.

On je istakao da je potrebno privući investicije koje će omogućiti radnicima veće plate, čime se može ograničiti odlazak sve većeg broja radno sposobnih lica iz Republike Srpske.

Pravnik Bojan Ninković rekao je da je na Sajam došao u potrazi za poslom u struci, te izrazio zadovoljstvo ponudom radnih mjesta.

On je naveo da će se, ukoliko ne nađe posao za koji se školovao, opredijeliti za rad u turizmu.

Izvršni direktor trebinjskog preduzeća “Radnik” Ognjen Mandeganja izrazio je potrebu za kvalifikovanim građevinskim kadrom.

On je naveo da su ljudi zaiteresovani za posao u ovoj oblasti.

Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća na Sajmu je predstavila dva projekta koji se odnose na podršku preduzetništvu i mogućnost izvoza u EU.

Organizatori Sajma su Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Područna privredna komora Trebinje, Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i grad Trebinje.

Ne propustite