NAJBOLJI LIJEK ZA REGENERACIJU KOSE, BIĆETE IZNENAĐENI REZULTATIMA: Od njega će KOSA rasti kao ”luda” i biti izuzetno JAKA

Praktična žena
NAJBOLJI LIJEK ZA REGENERACIJU KOSE, BIĆETE IZNENAĐENI REZULTATIMA: Od njega će KOSA rasti kao ”luda” i biti izuzetno JAKA
.

Niz je stvari koje stoje iza gubitka kose, kao što su starenje, stres, pušenje, poremećaj štitnjače, hronične bolesti, ali dobra vijest je što postoji prirodna metoda za rješavanje ovog uobičajenog problema.

Sastojci:

  • 2 kašike ricinusovog ulja
  • 1 žumanjka jajeta
  • 1 kašika meda

med1-02

Način pripreme:

Sve navedene sastojke pomiješajte u zdjelu. Tu mješavinu nanesite na kosu i cijelu dužinu kose ravnomjerno. Stavite kapu za tuširanje i ostavite tako 2 sata.

Zatim operite kosu s blagim šamponom. Primijenite ovaj lijek najmanje jednom sedmično i slijedite rutinu 2 mjeseca.

Ova maska ​​njeguje kosu, potiče rast kose i održava je mekom.

masna-kosa

Prednosti ove maske za obnavljanje kose:

Ricinusovo ulje obiluje antioksidativnim i protuupalnim svojstvima. Ono promiče rast kose, sprječava suhu kožu, cijepanje vrhova i zadebljanje kose.

Žumanjak uključuje različite vitaminima i mineralima (kalcij, magnezij, željezo, kalij, vitamini A, B6, B12, D, E, K) i aminokiseline. Zbog toga je izvrstan tretman za suhu kosu.

Med je napunjen s vitaminima B1, B2, B6, B12, P, C, PP, folnom kiselinom, vitaminom K, provitaminom A i više. Med za kosu je koristan jer pruža jaku kosu.

Ne propustite