MAJKA JE PRIMIJETILA CRVENU LINIJU NA RUCI SVOG DJETETA I SA NJIM HITNO U BOLNICU: Kad su joj ljekari rekli šta mu je, OSTALA JE U ŠOKU!

Porodica i zdravlje
MAJKA JE PRIMIJETILA CRVENU LINIJU NA RUCI SVOG DJETETA I SA NJIM HITNO U BOLNICU: Kad su joj ljekari rekli šta mu je, OSTALA JE U ŠOKU!
.

Spasila je život svom sinu kad je mu je primijetila crvenu liniju na ruci, znala je da to nije bezopasno.

Majka Alexandra Ruddy (41) spasila je život svoga sina nakon što ga je zbog naizgled bezazlene crvene linije na zapešću odvela kod liječnika.

Kada je došla s osmogodišnjim sinom u bolnicu, ljekari su mu dijagnosticirali sepsu te su dječaku na vrijeme prepisali antibiotike i on se sada oporavlja, piše 'Večernji.hr'.

Da nije stigla na vrijeme, posljedice su mogle biti kobne.

Dječak Evan sedam dana prije dijagnoze ozlijedio je ruku tokom školskog izleta u zoološki vrt gdje je prilikom pada ogrebao dlan i lakat.

- Rana nije izgledala inficirano, očistila sam mu je i zvala sam u školu kako bi se osigurala da će dobro prati ruke jer su imali poljoprivredni dan. No, idući dan smo išli na plažu i pokazao mi je ruku kada sam vidjela crvenu liniju na zapešću -, napisala je ova majka na Facebooku sa željom da upozori druge roditelje.

Ispostavilo se da je dječak dobio sepsu.

- Ako ikada vidite tako crvenu liniju iz rane da ide po veni, odmah idite doktoru. Nadam se da će moja objava pomoći nekome kao što je meni pomogla objava moje prijateljice prije dvije godine- napisala je majka Alexandra.

 

Ne propustite