KASNILA MI JE MENSTRUACIJA, A ONDA SAM NAPRAVILA OVAJ ČAJ: Odmah ujutro sam dobila, OVO JE RECEPT KOJI ME SPASIO!

Praktična žena
KASNILA MI JE MENSTRUACIJA, A ONDA SAM NAPRAVILA OVAJ ČAJ: Odmah ujutro sam dobila, OVO JE RECEPT KOJI ME SPASIO!
.

Ukoliko svakog mjeseca brinete zato što vam kasni, sigurno će vas obradovati saznanje da svoju menstruaciju možete ubrzati, i to prirodnim putem!

menstruacija

Sljedeće metode mogu biti od velike pomoći: 

GINEKOLOG JE DAO ODGOVOR I NEĆE VAM BITI DOBRO: Evo možete li ostati trudni par dana prije menstruacije

Topla kupka

12-bath

kupka je jedna od najpopularnijih prirodnih metoda za ubrzavanje menstruacije. Potapanje u toplu vodu povećava temperaturu tijela. Toplota opušta trbušne mišiće, a istovremeno podstiče dilataciju i povećava protok krvi iz materice.

Zagrijani jastučići i topli paketi

menstruacija

Topla pakovanja imaju sličan efekat kao topla voda – oni proizvode toplotu u tijelu. Krvni sudovi se šire, a protok krvi povećava.

Vitamin C

vitamin

Veće doze vitamina C mogu uskratiti materici progesteron, što zauzvrat pomaže da se ljušte zidovi materice. Na taj način je dolazak menstruacije ubrzan na prirodan način.
Pijte puno vode dok trošite vitamin C i obratite se ljekaru pri uzimanja većih doza bilo koje vrste vitamina.

Fizička aktivnost

vjezbe

Fizičkom aktivnošću poboljšava se cirkulacija i ubrzava pojava menstrualnog krvarenja. Ipak, ne treba da preterujete jer to može dovesti do kontraefekta: izostanka menstruacije.

Provodite vrijeme sa drugim ženama

friends6

Kada živite sa ženama ili provodite mnogo vremena sa njima, vaša menstruacije se usklađuju. Ukoliko vaše prijateljice treba da dobiju prije vas, potrudite se da budete što više zajedno.

Ishrana

eating

Izbegavajte slanu hranu jer ona izaziva zadržavanje vode u organizmu. Umjesto toga obogatite svoju ishranu sledećim voćem i povrćem: papajom, bundevom, šargarepom, kajsijom, breskvom, spanaćem itd. Crveno meso proizvodi toplotu u tijelu i ubrzava menstruaciju, pa se potrudite da ga bude na vašem tanjiru.

GINEKOLOG UPOZORAVA: Ni slučajno ne depilirajte bikini zonu, NISTE NI SVJESNE ŠTA VAM SE MOŽE DESITI!

Izbjegavajte stresne situacije

midlife-stress-jpg-653x0-q80-crop-smart

Stres može da utiče na nivo hormona tijela i odgoditi menstruaciju, uzrokujući da stigne mnogo kasnije nego što se očekivalo. Dakle, obavezno držite nivo stresa na minimum i praktikujte neke opuštajuće tehnike.

Biljni čajevi 

zeleni-caj

Biljke koje ubrzavaju vašu menstruaciju nazivaju se "emenagog" i podstiču vaš reproduktivni sistem i protok krvi. Sa druge strane, utiču na hormone pa mogu izazvati neželjene efekte, od blagih do ozbiljnih. Najblaže od ovih biljaka su kamilica, peršun, đumbir, hajdučka trava, hrizantema, ruzmarin, žalfija i list maline. 

Prije korištenja bilo kakvih savjeta, preporučujemo vam da se konsultujete sa vašim ljekarom.

Ne propustite