Uvjeti za vožnju povoljni: Pojačan intenzitet saobraćaja

Bosna i Hercegovina
Uvjeti za vožnju povoljni: Pojačan intenzitet saobraćaja
.

Uvjeti za vožnju su povoljni, a intenzitet saobraćaja u jutarnjim satima pojačan. Povećan je broj motociklista i biciklista u saobraćaju, pa pozivamo na dodatni oprez. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Savjetujemo opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije vozila tokom dana, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Počeli su i radovi na dionici magistralnog puta M-18 Jošanica-Stup u mjestu Rajlovac. U vremenu od 07 do 17 sati saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Ne propustite