ZABORAVITE NA PRESKUPI JADRAN, OVDJE JE LJETOVANJE SKORO BAGATELA: Kafa je 0,6 €, ručak u restoranu 6 eura, a tek plaža... (FOTO)

Kiosk
ZABORAVITE NA PRESKUPI JADRAN, OVDJE JE LJETOVANJE SKORO BAGATELA: Kafa je 0,6 €, ručak u restoranu 6 eura, a tek plaža... (FOTO)
.

Ogromnom brzinom nam se bliži ljeto, a oni koji planiraju, već su odavno krenuli sa uplaćivanjem ljetnjih aranžmana.

Međutim, ne moramo baš planirati ljetovanje na Jadranu, Turskoj ili Grčkoj. Postoji još jedna destinacija koja je postala popularna. To je naravno, Bugarska.

U ovoj zemlji se može pronaći aranžman za ljetovanje po cijeni i od 150 eura, ukoliko preko agencije rezervišete za hotel od 2 zvijezdice. Za više, npr. 500 eura, možete pronaći i smještaj u hotelu sa 5 zvijezdica.

Kao i u svim zemljama, ljetovanje je jeftinije u toku predsezone i poslije sezone. Tako, u Bugarskoj, u toku septembra, avgusta ili juna možete naći smještaj od 8 do 30 eura za dan, a prosječna cijena noćenja u hotelima sa 2 ili 3 zvijezdice ide do 12 eura.

1

Za kupovinu u supermarketu vam dnevno treba oko 6 eura. To je samo za osnovne namirnice bez računanja alkohola ili cigareta.

Vrsta domaćeg piva, gazirani napici, litar mlijeka, kafa, i 10 komada jaja koštaju oko 1 euro. Bijeli hljeb je 50 euro centi, a isto toliko vam treba i za vodu i kilogram paradajza, krompira ili jabuka.

U kafiću za kafu izdvojite 50 euro centi, a u restoranu za dobar ručak 5 eura.

Cigarete su skupe. Marlboro je 3 eura.

Kokteli su između 3 i 8 eura.

2

Najpopularnija ljetovališta u Bugarskoj

Kiten

To je ljetovalište na Crnom Moru, udaljeno 450 km od Sofije. Ima nekoliko plaža, a obgrljeno je planinom Strandža. Odlično za mlade, ima puno diskoteka, kafića i radnji.

Nesebar

Ovo je jedno od glavnih turističkih mjesta sa mnogo hotela i Sunčevim bregom koji se nalazi sjeverno od Nesebara. Odlično mjesto i za ljubitelje istorije jer ima i mnogo istorijskih lokaliteta. Originalno, ovo naselje, tj. njegov stari dio, nalazi se na ostrvu koje je spojeno vještačkim zemljouzom.

Sunčev Breg

To je jedno od najmodernijih ljetovališta u Bugarskoj. Smješteno je na obali Crnog Mora, a plaža mu se proteže oko 8 km. Krajnji sjeverni dio ljetovališta se proteže uz obronke Stare Planine.

4

Zlatni Pjasci

Zlatjni Pjasci je najluksuznije ljetovalište od svih pomenutih. Ima prelijepu plažu i brda prekrivena šumom koja se slivaju sve do jedne od najljepših plaža Crnog Mora. Nalazi se u neposrednoj blizini istorijskog grada Varne, najveće luke u Bugarskoj, i oko 25 km je udaljeno od aerodroma.

Plaža u ovom ljetovalištu je bogata finim pijeskom, toplim morem, starim šumama i ljekovitim potocima. Ovo mjesto nudi fantastične uslove za lijep odmor, a ima i dobru ponudu sportskih aktivnosti i raznih vidova zabave.

Ne propustite