UČITELJICA UMRLA NAKON ŠTO JE POPILA VINO

Aktuelno
UČITELJICA UMRLA NAKON ŠTO JE POPILA VINO
.

 

Gill nije imala razvijenu toleranciju na alkohol što je prouzrokovalo povišen nivo toksikacije.

vino5

Učiteljica u osnovnoj školi koja gotovo nikada nije pila alkohol, umrla je nakon što je popila bocu i pol crnog vina u jednom popodnevu. Gill Howe (46) pila je u vrtu s prijateljicom nakon posla kada se izvrnula sa stolice. Prijateljica je uskoro pozvala hitnu, međutim Gill je umrla na putu do bolnice. Gill je bila učiteljica u osnovnoj školi Cleeve u engleskom gradu Bransholme, gdje je živjela sa svojim suprugom i dvoje djece, piše Daily Mail. 

- Bila je predana majka i odlična učiteljica. Voljeli su je svi koji su je imali čast poznavati. Bila je osoba puna ljubavi, kazali su iz porodice. 

 Dr. Justin Cooke, doktor koji ju je primio, kazao je kako je Gill umrla od trovanja alkoholom koje je uzrokovalo otežano disanje. Gill nije imala razvijenu toleranciju na alkohol što je prouzrokovalo povišen nivo toksikacije.

vino-1472-e1549143600650-1

- Nas dvije smo pričale svaki dan, i to po nekoliko puta sedmično. Bile smo najbolje prijateljice i na tome sam vječno zahvalna. Drago mi je 40 godina bila dijelom moga života, rekla je njezina sestra Caroline Ostler. 

vino4

Inače, etanol je glavna komponenta alkohola, a naše tijelo može podnijeti jednu njegovu jedinicu po satu. Ako pijete toliko puno alkohola u kratkom periodu, tijelo ga neće imati vremena procesuirati. Konzumacija više od 12 jedinica u jednoj noći ljude stavlja u vrlo visoki rizik od trovanja. 

Ne propustite