Ako su vam PETE ZADEBLJALE, a stopala gruba ovo je rješenje: SVE SASTOJKE IMATE U KUĆI!

Praktična žena
Ako su vam PETE ZADEBLJALE, a stopala gruba ovo je rješenje: SVE SASTOJKE IMATE U KUĆI!
.

Ljeto nam je pred vratima, što znači i da ćemo iz patika i baletanki konačno uskočiti u lagane papuče i sandale, a to sa sobom povlači i činjenicu da pete i stopala neizostavno moraju da nam budu dotjerane i njegovane...

Ako smo ih preko zime zanemarile, gotovo sigurno je koža stopala postala gruba i tvrda, a sasvim je moguće i da na petama imate zadebljanja. Zato je pedikir obavezna stavka kada je riječ o pripremama za ljeto, a najjednostavniji i najjeftiniji način je da to uradite u udobnosti svog doma uz pomoć nekoliko običnih sastojaka koje vrlo vjerovatno već imate.

Ovaj domaći recept je prost i efikasan, a već dugo kruži Internetom i žene širom svijeta ga rado praktikuju i preporučuju. Izdvojite 20-1k minuta z sebe i relaksirajte se uz toplu kupku stopala poslije koje ćete vaša koža biti meka kao svila, ali ćete se i relaksirati i osvježiti.

Potrebni sastojci:

*2-4 šoljice mlijeka

*šaka sode bikarbone

*veliki lavor

*peškir

*bogata krema

stopala

Priprema:

* Zagrijjte mlijeko, ali samo dok ne bude toplo. Ne sme biti prevruće. Koristite dvije do četiri šoljice, u zavisnosti od veličine lavora.

* Sipajte mlijeko u lavor, pa potopite noge na pet minuta.

* Potom uzmite soda bikarbobu i lagano pospite po stopalima, pa dobro utrljajte sodu po čitavoj površini stopala, a najviše tamo gdje je koža najgrublja - tačnije na petama i ispod prstiju.

stopala2

* Ne zaboravite ni gornji dio stopala, i njega je neophodno tretirani kupkom. Ako nema dovoljno tečnosti u lavoru, onda ga masirajte nekoliko minuta mlijekom.

* Kada ste stopala dobro istrljali sodom bikarbonom, ostavite ih još nekoliko minuta potopljene u mleku.

* Potom isperite i bogato namažite masnom kremom. Trebalo biste da odmah primijetite razliku - stopala su blistavija i mekša.

Ne propustite