GRAD MIRIŠE NA ROŠTILJ I ĆEVAPE : U Banjaluci održan Ćevap Fest. Još jednom pokazali zašto je ćevap omiljeno jelo na ovim prostorima (FOTO)

Bosna i Hercegovina
GRAD MIRIŠE NA ROŠTILJ I ĆEVAPE : U Banjaluci održan Ćevap Fest. Još jednom pokazali zašto je ćevap omiljeno jelo na ovim prostorima (FOTO)
.

Centar grada i danas miriše na roštilj, na poznati banjalučki ćevap, koji su pohrlili da probaju brojni Banjalučani ali i posjetioci.

Manifestacija Ćevap Fest po treći put u gradu na Vrbasu okupila je domaće ugostitelje koji imaju pune ruke posla da usluže sve posjetioce željne ovog gastronomskog užitka.

screen-shot-06-01-19-at-02-22-pm-001

– Posjeta je odlična ima i naših Banjalučana i turista iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Austrije. Pripremili smo dovoljno mesa, vrijeme nam za sada ide na ruku i očekujemo da će svi biti zadovoljni – kaže vlasnik jedne ćevabdžinice, koji se nada da će ovaj događaj živjeti još dugo godina.

Osim degustacije, za posjetioci je priređen i kultirno-zabavni program.

screen-shot-06-01-19-at-02-23-pm-001

Nastupi su počeli u podne, izvedbom dječjih ansambala iz kulturno-umjetničkih društava: “Sveti Sava”, “Pelagić” i “Veselin Masleša”.

Od 15 časova nastupaju učenici Muzičke škole, popularni hor pozorišta “Jazavac”, nakon kojih će posjetioce zabavljati i Gradski tamburaški orkestar.

Kruna večeri rezervisana je za “Nervozni poštar”, kultni bend koji je posljednji put u Banjaluci nastupio prije gotovo tri decenije. Nastup popularanih “poštara” predviđen je za 21 čas.

Roditelji sa djecom, bake, deke, tinejdžeri sve generacije mogu se vidjeti danas na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti gdje se održava ovaj događaj.

screen-shot-06-01-19-at-02-22-pm

– Ovo je jedna fina manifestacija, promoviše Banjaluku kao grad, kao turističko mjesto – kaže Ljiljana Ćulum, koja je na Ćevap festu bila i lani.

I ovaj put ćevape jede u svojoj provjerenoj roštiljnici.

screen-shot-06-01-19-at-02-23-pm

Ovogodišnja manifestacija posvećena banjalučkom ćevapu traje još sutra od 11 do 17 časova.


(srpskainfo)

Ne propustite