Nekada je imala preko 135 kilograma: Žena s viškom kilograma se pretvorila u kost i kožu, sada se bori za život

Zanimljivosti
Nekada je imala preko 135 kilograma: Žena s viškom kilograma se pretvorila u kost i kožu, sada se bori za život
.

Džuli Danbar (51) koja je za samo jednu godinu smršala 90 kilograma, bori se sa sm.rtonosnom bolešću, posljedicom neuhranjenosti koja je nastupila kao komplikacija operacije smanjivanja želuca.

Da bi prehranila svoj organizam, Džuli dnevno mora da unese 5000 hiljada kalorija dnevno ili – da unese preporučenu dozu za najmanje dva odrasla čovjeka.

Džuli je na operacaju odstranjivanja polovine želuca otišla jer joj je tadašnja težina od 135 kilograma zadavala ozbiljne zdravstvene probleme. Međutim, nakon operacije, umjesto da joj se kilaža reguliše, žena je u toku godinu dana nastavila da mrša sve dok nije dosegla zabrinjavajućih 38 kilograma.

Žena koja je uz pomoć operacije želuca smršala 90 kilograma za godinu dana, sada je u opasnosti je da um.re od neuhranjenosti, jer je od naglog gubitka težine razvila bolest koja ne dozvoljava da zadrži kalorije u sebi.

Urađene su joj još dvije operacije na želucu, a neko vrijeme je morala da bude prikačena na cjevčicu za hranjenje, kako bi dobijala neophodne kalorije. Džulino tijelo kao da nije moglo da zadrži hranljive materije. Uskoro je otkriveno da je zbog pothranjenosti nakon prve operacije dobila bolest mozga, inače tipičnu za alkoholičare i ljude bolesne od HIV-a a koja dovodi do gubitka pamćenja i ravnoteže.

Da bi preživjela Džuli jede praktično cijeli dan: “Prehranjivanje je moj posao sa punim radnim vremenom. Sedmično trošim oko 200 funti na hranu.”

Njen doručak se sastoji od omleta od dva jaja sa 175 grama topljenog sira, 10 pakovanja mahunarki, 10 čokoladnih kolača, i jedne pite od jagnjetine.

Ne propustite