STROGO UPOZORENJE METEOROLOGA! STIŽU OBILINI PLJUSKOVI, GRMLJAVINA, NE PIŠE NAM SE DOBRO: Evo koja su mjesta prva na udaru!

Region
STROGO UPOZORENJE METEOROLOGA! STIŽU OBILINI PLJUSKOVI, GRMLJAVINA, NE PIŠE NAM SE DOBRO: Evo koja su mjesta prva na udaru!
.

Budući da potpune i dugotrajnije stabilizacije vremena nema na vidiku, prilagodite aktivnosti za vikend .

Štoviše, u mnogim će mjestima dani vikenda biti najtopliji u ovome relativno hladnom maju. 

Pljuskovi će biti rijetki, uglavnom u gorju i unutrašnjosti Istre i Dalmacije, javlja HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.  Već od nedjelje ponovno oblačnije, uz češću kišu, najprije na Jadranu, zatim i u sjevernijim krajevima. 

pljusak

(Ilustracija)

Valja upozoriti i na vrlo veliku vjerovatnost za ponegdje obilnije pljuskove i grmljavinu u ponedjeljak, kada bi nevolje nekima na Jadranu, osim kiše, opet moglo stvarati i jako jugo. 

Za vikend većinom još toplije, uz više sunčana vremena u subotu, kada će rijetkih pljuskova biti uglavnom u gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije. 

Već u nedjelju su mogući i u sjevernijim krajevima, a od ponedjeljka će ponovno širom  kopnenog područja biti kišovitije i manje toplo, piše 24sata.hr. 

kisa

(Ilustracija)

I na Jadranu u subotu još relativno stabilno i pretežno sunčano, a početkom nove sedmice ponovno će biti i obilnijih pljuskova i grmljavine, a i prolazno jakog juga, posebno na srednjem i južnom dijelu, gdje je već u nedjelju vrlo vjerovatna povremena mjestimična kiša.

Ne propustite